Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 08:46

Μεσσήνη: Εγκαινιάστηκε ο πολυχώρος στο πρώην Δημοτικό Καρτερολίου

Γράφτηκε από τον
Μεσσήνη: Εγκαινιάστηκε ο πολυχώρος στο πρώην Δημοτικό Καρτερολίου

Ο “Χώρος ανάδειξης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς” που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Μεσσήνης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου εγκαινιάστηκε το Σάββατο στις 7 το βράδυ.

Στον χώρο παρουσιάζεται πρόγραμμα με δρώμενα και αναφορές στην Αρχαία Μεσσήνη, στο λάδι και την ελιά, καθώς και στο νερό σε περιοχές του δήμου, όπως οι καταρράκτες στο Μάνεση και το γεφύρι στο Στρέφι. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) “Ρέκτης”, έχει ήδη αρχίσει να δέχεται επισκέψεις από μαθητές δημοτικών σχολείων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια.

Οι επισκέψεις είναι προγραμματισμένες να είναι διάρκειας 3 περίπου ωρών και περιλαμβάνουν διαδραστική παρουσίαση από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιείται στον χώρο ανάδειξης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, προβλέπονται επισκέψεις των μαθητών, α) σε χώρο συγκομιδής ελαιοκάρπου και σε ελαιοτριβείο με στόχο να γίνει κατανοητή η διαδικασία επεξεργασίας του ελαιολάδου και β) στον πολυχώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου, όπου γίνεται περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του μουσείου με σχετική θεματολογία (ελιά - ελαιόλαδο) που λειτουργεί στο χώρο.

Στην τελετή των εγκαινίων μίλησαν ο πρόεδρος του Καρτερολίου Ηλίας Αθανασόπουλος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η νέα λειτουργία του ιστορικού κτηρίου θα ξαναδώσει ζωή στο χωριό, ο τ. δήμαρχος Μεσσήνης -επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας πλέον- Στάθης Αναστασόπουλος, επί δημαρχοντίας του οποίου ξεκίνησε η προεργασία για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου μέσα από το πρόγραμμα Leader, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που στάθηκε στον καθοριστικό -όπως είπε- ρόλο των Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), καθώς και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο χώρος που δημιουργήθηκε θα συμβάλει ποικιλοτρόπως στην ανάδειξη της περιοχής και του δήμου γενικότερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER