Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 19:05

Προβολές ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησαν το Σάββατο στην Καλαμάτα οι προβολές μέρους του προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί 18 με 27 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, μέχρι μεθαύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα είναι προγραμματισμένη η προβολή βραβευμένων ταινιών του Φεστιβάλ Ολυμπίας, σήμερα στο αμφιθέατρο "Ν. Πολίτης" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου. Οι ταινίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό, ενώ για τα σχολεία έχουν προγραμματισθεί ειδικές πρωινές προβολές.

Στην Καλαμάτα, το Σάββατο το απόγευμα, όπως ήταν προγραμματισμένο, στο αμφιθέατρο “Ν. Πολίτης”, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, προβλήθηκαν οι ταινίες "Ραούφ" των Barış Kaya και Soner Caner και το "Μπλε Ποδήλατο" του Ümit Köreken και χθες οι ταινίες "Μπλάνκα" του Kohki Hasei και "Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς" του Norbert Lechner .

Σήμερα, στον ίδιο χώρο, έχει προγραμματιστεί η προβολή, στις 6 μ.μ. της ταινίας “Το γαλάζιο πουλί” της Mijke de Jong και στις 8 μ.μ. της ταινίας “Το αγόρι με την καλιακούδα” του Boudewijn Koole.

Αύριο, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, θα προβληθούν, στις 10 π.μ. η ταινία “Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού” των Jannik Hastrup και Flemming Quist Møller, στις 6 μ.μ. η ταινία “Σάνα – Η μουσική του λύκου” του Nino Jacusso και στις 8 μ.μ. η ταινία “Θύλακας” του Goran Radovanovic.

Τέλος, μεθαύριο Τετάρτη, στον ίδιο χώρο, έχει προγραμματιστεί να προβληθούν, στις 10 π.μ. η ταινία “Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος” του Jannik Hastrup, στις 6 μ.μ. “Τα πουλιά του Πασάζ” του Olivier Ringer και στις 8 μ.μ. η ταινία “Σούπα Μόντο” του Likarion Wainaina.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας μυεί τους νέους στο σινεμά, δείχνοντάς τους τις σημαντικότερες βραβευμένες ταινίες για παιδιά και νέους απ’ όλον τον κόσμο, αλλά, ταυτόχρονα, τους ενθαρρύνει να γυρίσουν τις δικές τους. Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο στον Πύργο (έδρα και κέντρο των κύριων εκδηλώσεων του φεστιβάλ) ενώ εξακτινώνεται σε πολλές ακόμα πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όπως Aμαλιάδα, Αγρίνιο, Αίγιο, Καλαμάτα, Κόρινθο, Μεσολόγγι, Λεχαινά, Ζαχάρω, Γαστούνη, Σπάρτη, Στυμφαλία, Δημητσάνα, καθώς και σε δεκάδες χωριά.