Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 08:43

Χριστουγεννιάτικη εορταγορά των Παιδικών Χωριών SOS

Γράφτηκε από τον

 

Την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εορταγορά οργανώνει το Κέντρο Στήριξης και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, από την Παρασκευή 7 έως και τη Δευτέρα 11 του μήνα, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Στέργιος Σιφνιός διευθυντής κοινωνικής εργασίας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, παρατήρησε ότι “η εορταγορά έχει διπλό στόχο: H ομάδα στήριξης της πόλης των Παιδικών Χωριών SOS να προβάλει την πολύ μεγάλη προσπάθεια και το έργο που επιτελούν τα δύο κέντρα που υποστηρίζουν τις οικογένειες της περιοχής. Αφού τα μόνα έσοδα των Παιδικών Χωριών SOS είναι οι δωρεές από φίλους, ιδιώτες και διάφορες εταιρείες, να έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε αυτά τα πολύ σοβαρά και μεγάλα προγράμματα που συμβάλλουν στην καλύτερη ζωή των παιδιών από τις οικογένειές τους”. Επίσης, μετέφερε το μήνυμα των Παιδικών Χωριών SOS “όλα τα παιδιά να ζουν σε οικογένεια, είτε στη δική τους οικογένεια, είτε σε μία οικογενειακού τύπου αποκατάσταση, που μπορεί να είναι η αναδοχή ή χώροι οικογενειακού τύπου, όπως είναι τα Παιδικά Χωριά SOS”.

Η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, μέλος του Κέντρου Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS επεσήμανε ότι “η εορταγορά εκτός από χριστουγεννιάτικα δώρα, γλυκά και χειροποίητες κατασκευές, θα έχει και έντονο πράσινο χρώμα, όμορφες κατασκευές από το Εργαστήρι Ανθοκομίας του ΤΕΙ”. Καλώντας τον κόσμο να στηρίξει την εορταγορά, σημείωσε πως “και μια μικρή αγορά θα είναι μια πράξη αγάπης, φροντίδα και χαμόγελο για τα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS”.

Η Αννα Κοστρίβα, εκπρόσωπος του Εργαστηρίου Ανθοκομίας, εξέφρασε χαρά για τη στήριξη της εορταγοράς για 2η συνεχόμενη χρονιά από το Εργαστήρι και παρατήρησε πως “στόχος μας είναι να δώσουμε μια άλλη εικόνα στην σπουδαία αυτή εκδήλωση με μοναδικές δημιουργίες, ευφάνταστες χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Είναι μια πράξη αγάπης για όλα τα παιδιά”.

Γ.Σ.