Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 09:36

Trevor Gordon Hall - Εύα Ατματζίδου: Μια μοναδική συναυλία fingerstyle ακουστικής κιθάρας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σε μια ιδιαίτερη συναυλία σόλο fingerstyle ακουστικής κιθάρας, στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού, μας προσκαλεί αυτό το Σάββατο το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον κύκλο "Μουσικές του Κόσμου" του Δημοτικού Ωδείου.

Στη διάρκεια της ξεχωριστής αυτής βραδιάς, ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας και συνθέτης Trevor Gordon Hall από την Αμερική, εμπνευστής-εφευρέτης του οργάνου kalimbatar, μαζί με την την πρώτη Ελληνίδα fingerstyle ακουστική κιθαρίστρια Εύα Ατματζίδου, θα παρουσιάσουν τις πρωτότυπες συνθέσεις τους αλλά και ενδιαφέρουσες ιστορίες πίσω από τη δημιουργία τους.
Εχοντας μια σύγχρονη, διευρυμένη αντίληψη για την κιθάρα, οι δυο μουσικοί προσεγγίζουν το όργανο αυτό σαν μια πλήρη ορχήστρα. Ετσι, με τις ευφάνταστες ιδέες τους και τις καινοτόμες τεχνικές τους, δημιουργούν έναν τεράστιο πλούτο ηχοχρωμάτων και μουσικών εικόνων, που... αν δεν το δει κανείς, είναι δύσκολο να πιστέψει ότι μπορούν να παραχθούν από μία κιθάρα.

Παράλληλα, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» και ώρα 10 π.μ., οι δύο καλλιτέχνες θα διδάξουν την τέχνη τους στους φίλους της κιθάρας.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 20 ευρώ (δηλώσεις στο 6977-62938).
Για τη συναυλία του Σαββάτου, τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ το κανονικό και 5 ευρώ το μαθητικό (εξαιρούνται οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο).

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

- O Trevor Gordon Hall, εξερευνητής της κιθάρας και των δυνατοτήτων της, έχει ήδη 8 δίσκους στο ενεργητικό του, καθώς επίσης συναυλίες σε πάνω από 14 χώρες και σε ιστορικούς χώρους, από το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη μέχρι το Σινικό Τείχος.
Είναι μεταξύ άλλων και ο εμπνευστής ενός οργάνου που συνδυάζει την κιθάρα με την kalimba, του kalimbatar, όπως το ονομάζει, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τα εκφραστικά του μέσα και τις δυνατότητες στην κιθάρα.
Στο παίξιμό του συναντά κανείς ένας εύρος μουσικών καταβολών, που συγκινούν και εντυπωσιάζουν.
Εχει συμπράξει με τα μεγαλύτερα ονόματα της fingerstyle σκηνής και ανήκει στο δυναμικό της πρωτοπόρου στο είδος αυτό δισκογραφικής εταιρείας Candyrat Records.

- Η Εύα Ατματζίδου είναι η πρώτη Ελληνίδα fingerstyle ακουστική κιθαρίστρια και συνθέτρια. Οι συνθέσεις της κυκλοφόρησαν διεθνώς από την αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Candyrat Records και κίνησαν από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον, γνωρίζοντας ευρεία αποδοχή και αναγνώριση, τόσο από το κοινό όσο και από καταξιωμένους κιθαρίστες του είδους.
Ανοίγοντας νέους ορίζοντες μουσικά και εξερευνώντας ακατάπαυστα τις δυνατότητες του οργάνου, οι συνθέσεις της για σόλο ακουστική και δωδεκάχορδη κιθάρα, εικονοπλαστικές και σύγχρονες, ξεχωρίζουν για το προσωπικό ύφος, τις ιδιαίτερες και καινοτόμες τεχνικές που χρησιμοποιεί, αλλά και τη δημιουργική χρήση κάποιων εφέ (no loops / overdubbing).
Ο επόμενος κύκλος συνθέσεών της αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019.