Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 07:49

"Χρυσαφέντηδες και Καλοκύρηδες" στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
"Χρυσαφέντηδες και Καλοκύρηδες" στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Η χριστουγεννιάτικη παράσταση “Χρυσαφέντηδες και Καλοκύρηδες” επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Το παιδικό βιβλίο της Ιφιγένειας Κυργιώ μετατράπηκε σε θεατρικό κείμενο και ανεβαίνει πάλι στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα Αlternativo, από τις 17 έως και τις 30 Δεκεμβρίου. Μετά την επιτυχία της περσινής παράστασης, ανανεώθηκε με τραγούδια και χορό, και υπόσχεται να ταξιδέψει τους μικρούς και μεγάλους θεατές σε ένα κόσμο γεμάτο χρυσόσκονη και αστεράκια. Με φόντο τη μαγεία των Χριστουγέννων, στη σκηνή ανεβαίνουν μία σύγχρονη Σταχτοπούτα, μια κακιά μητριά, μια ετεροθαλής αδερφή και δύο απρόσκλητοι επισκέπτες που έρχονται να φέρουν τα πάνω κάτω μέσα σε μία νύχτα!

Το έργο στην ουσία θέλει να μας δείξει πως με τη δύναμη της αγάπης ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει.

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Είναι μέρες Χριστουγέννων. Η Χριστινιώ ταλαιπωρείται από την κακιά μητριά που την αναγκάζει να κάνει συνεχώς δουλειές και αγγαρείες. Μόνη της συντροφιά η Λενιώ, η ετεροθαλής αδερφή της. Ο χρόνος για τον χορό του αρχοντόπουλου έχει φτάσει, οι ετοιμασίες δεν έχουν τελειωμό και η Χριστινιώ δεν έχει προλάβει να τελειώσει τις δουλειές που της έχουν αναθέσει. Μέσα στην αναστάτωση που επικρατεί, φήμες λένε πως τέτοιες μέρες καλικάντζαροι εισβάλλουν στα σπίτια των νοικοκυραίων και φέρνουν τα πάνω κάτω!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Το κείμενο είναι της συγγραφέα αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας. και η σκηνοθεσία της Ζωής Γεωργιλέα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρυσαυγή Καφοπούλου, Ζωή Γεωργιλέα, Πόπη Χαρίτου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει φτιάξει η Στεφανία Γεωργιλέα, ενώ την επιμέλεια ήχου και φωτισμού έχει κάνει η Μαρία Μαυροειδέα. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Χρυσαυγής Καφοπούλου και του Πέτρου Κρητικάκου, το graphic design της Αcris Callas και οι φωτογραφίες του Στέλιου Κρητικάκη.

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: 17-21 Δεκεμβρίου 10.30 π.μ.

Παραστάσεις για το κοινό: 22-23, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου 6.30 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: Μία ώρα και είκοσι λεπτά (με διάλειμμα δέκα λεπτών).

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ παιδιών, 8 ευρώ ενηλίκων. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6975-956430.


NEWSLETTER