Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 09:23

Η Ιωάννα Καρυστιάνη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η Ιωάννα Καρυστιάνη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Σε συνάντηση με τη συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη, την προσεχή Πέμπτη και ώρα 8 μ.μ., προσκαλούν το βιβλιόφιλο κοινό οι εκδόσεις Καστανιώτη, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας και το βιβλιοπωλείο "Βιβλιόπολις" - Δήμητρα Δημοπούλου.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Πινακοθήκης του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη “Χίλιες ανάσες”.

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η επίτιμη πρόεδρος των Φιλολόγων Μεσσηνίας, Μαρία Τσαγκαράκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά το 1952 από Μικρασιάτες γονείς. Σπούδασε νομικά. Εχει δουλέψει και ως σκιτσογράφος. Βιβλία της: «Με γκρι και γκρίζο», σκίτσα (Εκδόσεις Αίολος, 1985), «Ενα σκίτσο στο τσεπάκι», σκίτσα (Εκδόσεις Αίολος, 1987), «Η κυρία Κατάκη», διηγήματα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1995), «Μικρά Αγγλία», μυθιστόρημα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1997), «Κουστούμι στο χώμα», μυθιστόρημα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2000), «O άγιος της μοναξιάς», μυθιστόρημα (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2003), «Σουέλ», μυθιστόρημα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2006), «Τα σακιά», μυθιστόρημα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2010), «Καιρός σκεπτικός», διηγήματα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2011), «Το φαράγγι» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2015), «Χίλιες ανάσες» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2018). Εχει επίσης συνεργαστεί στο σενάριο της ταινίας «Ψυχή βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2009) και έχει γράψει τα σενάρια των ταινιών «Nύφες» (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2004), «Μικρά Αγγλία» και «Το τελευταίο σημείωμα» του ίδιου σκηνοθέτη.


NEWSLETTER