Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 07:55

Οι χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας με επίκεντρο το Μέγαρο Χορού (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Αμεσα συνυφασμένος με την λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας είναι ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπως σημειώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων των σχολών και των τομέων της “Φάρις”.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, δηλώνοντας ότι οι φετινοί εορτασμοί θα καταστήσουν την Καλαμάτα πολιτιστικό επίκεντρο για τη χώρα μας, στάθηκε ιδιαίτερα στην επίσημη πανελλαδική “πρώτη” της συμφωνικής ορχήστρας Καλαμάτας -της τρίτης στη χώρα, μαζί με αυτές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- η οποία θα δώσει συναυλία την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού.

Το ενδιαφέρον γι’ αυτή την πρώτη εμφάνιση της συμφωνικής ορχήστρας Καλαμάτας, όπως τόνισαν τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης, έχει ξεπεράσει τα όρια της Μεσσηνίας, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει ζήτηση για εισιτήρια όχι μόνο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Για την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο στούντιο του Μεγάρου Χορού, το παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου “Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;”, σε μουσική Γιώργου Κουρουπού.

Παράλληλα, ο Στ. Γυφτάκης γνωστοποίησε ότι νωρίτερα -το διήμερο Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Δεκεμβρίου- στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού θα δοθεί η παράσταση “Άγιος Βασίλης έφτασε από την Καισαρεία, χόρεψε, τραγούδησε, έκανε φασαρία” στην οποία μετέχουν μαθητές τόσο του Δημοτικού Ωδείου, όσο και του Τομέα Χορού της “Φάρις”. Την Παρασκευή η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και την επόμενη ημέρα στις μια ώρα νωρίτερα, στις 8 συμπλήρωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Τομέα Χορού Θωμαΐς Σταμούλη, σημειώνοντας ότι οι χορογραφίες που θα παρουσιαστούν έχουν γίνει από τις δασκάλες του Τομέα.

Εξ άλλου, την Παρασκευή 21 του μήνα, στις 8 το βράδυ, θα γίνουν στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού τα εγκαίνια της έκθεσης “Με χρώματα από τα αστέρια”, στην οποία -όπως σημείωσε ο διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της “Φάρις” Παναγιώτης Λαμπρινίδης- θα παρουσιαστούν έργα που συνέθεσαν ομάδες μαθητών του Τομέα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά μεταξύ 10 το πρωί και 1 το μεσημέρι.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της “Φάρις” Θανάσης Ηλιόπουλος, τη ροκ συναυλία που θα δοθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην Τέντα, στην οποία η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και οι "Planet Caravan” θα παρουσιάσουν το έργο των Pink Floyd “The Wall”.

Εξ άλλου, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας -η οποία θα αποτελέσει το επίκεντρο πολλών εορταστικών εκδηλώσεων, όπως είπε ο Θ. Ηλιόπουλος- η Δημοτική Φιλαρμονική θα αποδώσει ύμνους και μελωδίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε εκδήλωση με τον τίτλο “Ο μικρός τυμπανιστής πάει πλατεία”.

Υπενθύμισε ακόμα, ότι την παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία, στις 11 το πρωί θα ψαλούν τα κάλαντα από τον Πολιτιστικό  και Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας και στις 12 το μεσημέρι τα παραδοσιακά κάλαντα από το Νεανικό “Μελίφωνο”.

Τέλος, στο εορταστικό κλίμα συμμετέχει και το ΔΗΠΕΘΕΚ, σημείωσε ο πρόεδρος της “Φάρις”, γνωστοποιώντας ότι στις 20 Δεκεμβρίου οι ηθοποιοί θα μεταβούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου θα αποδώσουν δρώμενα και σκετς, τόσο για τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, όσο και για τους ενήλικες νοσηλευόμενους.

Β.Γ.Μ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=l8cdxbCP48Q}