Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 07:54

Εγκαίνια σήμερα για την έκθεση Coniectura VI στο Καλλιτεχνικό Στέκι (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Τις πόρτες της στο κοινό της Καλαμάτας ανοίγει απόψε (8:30 μ.μ.) η έκθεση εικαστικών τεχνών Coniectura VI με θέμα “Τίνα με θέλουσι οι άνθρωποι είναι;”, που θα λειτουργήσει στο Καλλιτεχνικό Στέκι (οδός Μπενάκη 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας) έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου.

Για την έκθεση μίλησε χθες ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Βασίλης Καριζώνης σημειώνοντας, ότι το θέμα αφορά ένα δύσκολο υπαρξιακό πρόβλημα , που σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται ως “ποιος θέλουν οι άνθρωποι να είμαι”, “κάτι που

συναντάμε στην καθημερινότητα μας σε τριβές με τον κοινωνικό μας περίγυρο”. Τόνισε μάλιστα ότι το θέμα αποδίδεται με την βιωματική ματιά του καθενός από τους 11 καλλιτέχνες.

Ένας εκ των καλλιτεχνών, ο φωτογράφος Ρόμπερτ Ζερβός, μιλώντας για την έκθεση ανέφερε, ότι ο ίδιος με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση και ασχολήθηκε με τον ρόλο τηΣ γυναίκας στην σημερινή εποχή” φωτογραφίζοντας την Έφη Σπηλιοπούλου. Θα παρουσιάσει δύο φωτογραφικά έργα, “που αντικατοπτρίζουν αντικρουόμενους ρόλους, που καλείται να παίξει η γυναίκα”, ενώ οι φωτογραφίες θα συνοδεύονται με κείμενο της Έφης Σπηλιοπούλου με της σκέψης της γύρω από το θέμα.

Στην έκθεση, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά 7-10 μ.μ. εκτός αργιών, συμμετέχουν οι Σωτήρης Αναστασόπουλος, Ρόμπερτ Ζερβός, Annette Hilbrecht, Βασίλης Καριζώνης, Πηνελόπη Μεμένιου, Ελένη Μπαρδαμάσκου, Γιώργος Ντέρος, Γιώργος Σταθουλόπουλος, Παναγιώτης Φ. Τεμπελόπουλος, Ingrid Weinert και Brigitte Woda-Stabl. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Βασίλη Καριζώνη.

Την διοργάνωση στηρίζει η εταιρεία Masterworks στηρίζεις και σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Νίκο Κουρή τέτοιου τύπου ιδιωτικές πρωτοβουλίες “για να φθάσουν στο κοινό χρειάζεται μεράκι και δουλεία”, ενώ επεσήμανε ότι αποτελεί χαρά της εταιρεία να στηρίζει διοργανώσεις με καλλιτέχνες, που δημιουργούν στην Καλαμάτα και γενικότερα στην Μεσσηνία.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=x0tbmH1k0A0}