Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 10:26

Ολοκληρώθηκαν οι γιορτινές δράσεις του Πολιτιστικού Σωματείου “Ναρτούρα”

Γράφτηκε από την

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ιδιαίτερες γιορτινές δράσεις του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη και Φύση “Ναρτούρα”.

Η πρώτη δράση -για δεύτερη συνεχή χρονιά-, αφορούσε τις 9 συνολικά χριστουγεννιάτικες, κινηματογραφικές προβολές σε ορεινά χωριά της Δ. Μάνης, με τη συνεργασία 11 τοπικών φορέων του πολιτισμού. Ανθρωποι όλων των ηλικιών παρακολούθησαν την καταπληκτική ταινία του 1946 "It's A Wonderful Life" ("Μια Υπέροχη Ζωή") σε σκηνοθεσία του Frank Capra, που πρότεινε και παραχώρησε για το λόγο αυτό η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Δεύτερη δράση, το Εργαστήρι Κατασκευής Κούκλας: Ήταν η συμμετοχή του σωματείου στην ολοήμερη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Plan V Events στην "Αυλή της Γιωργίτσας" στην Καρδαμύλη, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. την ημέρα εκείνη, η εθελόντρια Βασιλική Κασιδάκη -ή αλλιώς “Βουρ Βουρ”- δημιούργησε μαζί με τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί, αλλά και με μέλη του σωματείου “Ναρτούρα”, χειροποίητες πάνινες κούκλες, με σκοπό να αποτελέσουν δώρα για τα παιδιά που θα νοσηλεύονται τις γιορτινές ημέρες στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ολα τα παιδιά το χάρηκαν πολύ, και οι μεγάλοι μαζί τους! Κυρίως όμως, ένιωσαν τη χαρά της δημιουργίας μέσα από την προσφορά τους σε άλλα παιδιά, που δεν θα μπορούν να είναι στο σπίτι τους αυτές τις γιορτινές μέρες.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες υπάρχουν στη σελίδα nARTura του fb: https://www.facebook.com/katerivasiliki/

Η “Ναρτούρα”, πέρα από τις ειδικές ευχαριστίες που απευθύνει σε καθέναν απ’ όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, εύχεται σε όλους «καλά Χριστούγεννα, και με το καλό η νέα χρονιά!».