Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 09:36

Αύριο στην Καλαμάτα ο "Μικρός Πρίγκιπας"

Γράφτηκε από την

Συμπληρώνοντας φέτος 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο του παιδικού θεάματος, η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει επί σκηνής ένα κορυφαίο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με τις περισσότερες πωλήσεις βιβλίων από οποιοδήποτε άλλο έργο.

Πρόκειται για τον πολυαγαπημένο «Μικρό Πρίγκιπα»: ένα έργο σταθμό στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία, που αύριο Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου επισκέπτεται και την Καλαμάτα, για δύο παραστάσεις στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

Ο Μικρός Πρίγκιπας του έργου, απλός και λιτός, βάζει σε αμηχανία τον πιλότο, όταν τον συναντά στην έρημο της σκέψης του, απογυμνωμένο από την ορθή σκέψη και την έλλειψη δυναμικής, να επιδιορθώνει το αεροπλάνο για να συνεχίσει το ταξίδι του στο κόσμο των αισθήσεων και της πραγματικότητας. Ταξιδεύει σε διάφορα αστέρια, άλλα μεγάλα άλλα μικρά, τόσο μικρά που ο κάτοικος τους μόλις χωρούσε και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να συνομιλεί μαζί τους και να τους προτείνει λύσεις στα προβλήματά τους.

Το έργο τελειώνει με την υπόδειξη του πιλότου (συγγραφέα) πως ο Μικρός Πρίγκιπας υπάρχει κοντά μας. Φτάνει να τον αποδεχτούμε, και θα μας οδηγήσει στο φωτεινό μονοπάτι της ζωής. Αρκεί να τον δούμε με τα μάτια της καρδιάς. Αρκεί μικροί και μεγάλοι να καταλάβουμε πως ο Μικρός Πρίγκιπας υπάρχει μέσα μας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική Διασκευή - Σκηνοθεσία: Χρίστος Κόκκινος

Σκηνικά - Κοστούμια: Κάρολος Ρωμούσης

Χορογραφία: Βαγγελιώ Κυριαζίδου

Μουσική: Μάριος Λυμπέρης

Σκηνογραφία: Λίλιαν Πετούση

Κινησιολογία: Φρόσω Νικολοπούλου.

Ερμηνεύουν: Μάκης Αρβανιτάκης, Χρίστος Κόκκινος, Κωνσταντίνος Τζωάννας, Μανώλης Κονταξάκης, Μυριόκαλη Κόγιου, Δανάη Νεονάκη και Μύριαμ Χρονοπούλου.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 12 το μεσημέρι και στις 5.30 το απόγευμα. Στην προπώληση τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ και στο ταμείο 10, ενώ ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ. Προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο βιβλιοπωλείο "Ολα Χαρτί", καθώς και στη "Βιβλιαγορά" της Μεσσήνης.

Πληροφορίες, στο τηλ. 6973-056635.