Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 07:54

Πρεμιέρα το Σάββατο για το έργο  “Οι δούλες” από το Θέατρο “Νηπιαγωγείο” (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Πρεμιέρα έχει αύριο Σάββατο το Θέατρο “Νηπιαγωγείο” με το έργο του Ζαν Ζενέ “Οι δούλες” σε σκηνοθεσία Καλλιρρόης Βελέντζα.

Οι παραστάσεις θα δίνονται ως τις 27 Ιανουαρίου, Σάββατο και Κυριακή στις 9.30 μ.μ. και η είσοδος θα έχει ελεύθερη συνεισφορά.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Θέατρο στην οδό Λεϊκων 24, η Καλλιρρόη Βελέντζα είπε πως το έργο είναι ένα δύσκολο και σύνθετο έργο, ένα έργο ρεπερτορίου, το οποίο αντιμετώπισαν με μεγάλο σεβασμό και ενθουσιασμό. “Ελπίζουμε να το υπηρετήσουμε σωστά. Κάποια έργα πρέπει να τους δίνουμε φωνή, όσο μεγάλη και αν είναι η πρόκληση” τόνισε η ίδια. Η Ελένη Ευταξοπούλου συνέχισε λέγοντας πως η υπόθεση βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, σε ένα έγκλημα που διέπραξαν οι αδελφές Παπέν. Αυτό έγινε από ψυχολογικά αίτια, όμως ο συγγραφέας αναδεικνύει κυρίως μια πολιτική χροιά. Η μετάφραση είναι του Οδυσσέα Ελύτη. Τέλος, η ηθοποιός Κωνσταντίνα Κολόκα ευχαρίστησε την ομάδα της για την διαδικασία της προετοιμασίας και τόνισε πως από αυτή την Κυριακή ξεκινά και πάλι το παιδικό θέατρο “Η μπάντα του δάσους”. Αυτό θα παίζεται ως τις 27 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. κάθε Κυριακή.

Αυτή την Κυριακή, μετά την παράσταση θα γίνει και η κοπή της πίτας της ομάδας.