Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 08:24

Σε 8 πόλεις της Πελοποννήσου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, που με επίκεντρο την μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα λάβει φέτος χώρα σε 8 πόλεις (Αργος, Σπάρτη, Γύθειο, Αμαλιάδα, Δημητσάνα, Πάτρα και Πύλος) από τις 18 έως και τις 27 Ιανουαρίου.

Κατά την χθεσινή παρουσίαση της διοργάνωσης η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Τζίνα Πετροπούλου σημείωσε ότι φέτος ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα η Πύλος και η Πάτρα, ενώ έκανε γνωστό ότι θα προβληθούν 48 ταινίες ξένων και 15 Ελλήνων σκηνοθετών, ενώ υπάρχει και εκπαιδευτική ζώνη με 22 ταινίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια από ξένους σκηνοθέτες.

Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η ισότητα των φύλων και από τις 25 έως τις 27 Ιανουαρίου θα προβληθούν 12 ταινίες γύρω από αυτό το θέμα με την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Η κ. Πετροπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στην αυξημένη ακροαματικότητα, αλλά και στην ποιότητα της διοργάνωσης, “που έχει γίνει θεσμός και αυτό φαίνεται τόσο από την ανταπόκριση του κόσμου, όσο και από το ενδιαφέρον των σχολείων για την εκπαιδευτική ζώνη”. Διευκρίνισε, ότι η φετινή διοργάνωση συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Πολιτισμού και αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμου Καλαμάτας, Πύλου - Νέστορος, Πατρέων και Ηλιδας.

Θερμές ευχαριστίες προς τους εθελοντές, που επί 3-4 μήνες δούλεψαν για να παρουσιαστεί η φετινή διοργάνωση απηύθυνε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Σοφία Πουλουπάτη και ακολούθως αναφέρθηκε στις παράλληλες εκδήλωσης: Το κονσέρτο του Αρίωνα Γυφτάκη αμέσως μετά την τελετή έναρξης και στο κουιντέτο ABBAL στις 19 Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (θα παρουσιαστεί και μετά την τελετή λήξης).

Παράλληλα στις 18 Ιανουαρίου (6 μ.μ.) στοπ Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας εγκαινιάζεται και έκθεση κεραμικής και γλυπτικής από 20 Έλληνες καλλιτέχνες με θέμα την ισότητα των φύλων.

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα αναφέρθηκε στην συμβουλή της Περιφέρειας στην διοργάνωση και στάθηκε ιδιαίτερα στο εκπαιδευτικό προφίλ της φετινής διοργάνωσης.