Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 08:24

Η πίτα του Φιλόπτωχου της Μητρόπολης Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Η πίτα του Φιλόπτωχου της Μητρόπολης Τριφυλίας

Την βασιλόπιτά του έκοψε το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας χθες το απόγευμα, παρουσιάζοντας και το έργο του για τη χρονιά που μας πέρασε, που η προσφορά του φτάνει τα 386.000 ευρώ.

Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης» στην Κυπαρισσία και φέτος τιμήθηκε η Συνένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την σημαντική τους προσφορά προς τη Μητρόπολη, για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου.

Στο ξεκίνημα η χορωδία των κατηχητικών σχολείων Κυπαρισσίας χάρισε όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ψαλμωδίες με αναφορά στον Αγιο Δημητριανό. Ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος κόβοντας την πίτα έκοψε κομμάτια ονομαστικά για τη Συνένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον ιερό κλήρο, τα μέλη του Δ.Σ. του Φιλόπτωχου Ταμείου, για όλους τους φιλάνθρωπους, για τους δημοσιογράφους και για τα παιδιά της χορωδίας.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία, αλλά και την συνεργασία που υπάρχει με τη Συνένωση Ελλήνων Εφοπλιστών τους οποίους ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του για όλα αυτά που προσφέρουν. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι αυτοί που ήρθαν, τον βρήκαν και προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν. Στον εκπρόσωπό τους μάλιστα, εκτελεστικό σύμβουλο Αθανάσιο Μπούσιο, προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους.

Από την πλευρά του ο κ. Μπούσιος επισήμανε ότι η ελληνική ναυτιλία είναι πάντα δραστήρια, παρούσα και πλάι στην πατρίδα, και στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης στηρίζει τις ελληνικές οικογένειες. Χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με τη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας, λέγοντας μάλιστα ότι είναι μια συνεργασία-πρότυπο.

Στον απολογισμό της δράσης του Φιλόπτωχου Ταμείου, ο πατήρ Δημήτριος Καραΐσκος σημείωσε ότι στο έργο τους έχουν τη σημαντική βοήθεια αρκετών ανθρώπων. Ανέφερε ότι η Συνένωση Ελλήνων Εφοπλιστών πρόσφερε 2 κιβώτια τρόφιμα για κάθε άπορη οικογένεια, και επιπλέον 1.140 κιβώτια. Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος πρόσφερε 28.000 μερίδες έτοιμου φαγητού, και το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος 650 κιλά κρέας.

Οσον αφορά τα χρηματικά έσοδα του Ταμείου, είναι: 1.155 ευρώ από την περσινή γιορτή, έσοδα τρίτων 27.590 ευρώ, ενοίκια 6.465 ευρώ, σύνολο 35.210 ευρώ.

Οσον αφορά τα έξοδα, αυτά κατευθύνθηκαν: σε άπορους για φαγητά 45.600 ευρώ, σε απόρους πολυτέκνους 280.000 ευρώ, σε γενική βοήθεια 25.200 ευρώ, για ενοίκια απόρων φοιτητών 6.420 ευρώ, για φάρμακα απόρων 850 ευρώ, για ρεύμα-βοήθεια σε όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν 1.695 ευρώ, για βοήθεια σε φαγητά και τρόφιμα εκ του Lidl 10.000 ευρώ, για φαγητά και τρόφιμα από το ΑΒ Βασιλόπουλος 6.500 ευρώ. Σύνολο 386.557 ευρώ.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER