Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 18:11

Θεατρική σύνθεση με τη Μεσσήνια Βασ. Σαραντοπούλου: "Οσο θα βλέπουν μάτια και άνθρωποι αναπνέουν...”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Θεατρική σύνθεση με τη Μεσσήνια Βασ. Σαραντοπούλου: "Οσο θα βλέπουν μάτια και άνθρωποι αναπνέουν...”

Στη θεατρική σύνθεση "Οσο θα βλέπουν μάτια και άνθρωποι αναπνέουν...” θα απολαύσει το κοινό την Μεσσήνια Βασιλική Σαραντοπούλου στην Οικία Κατακουζηνού στην οδό Αμαλίας 4 στην Αθήνα. Η σύνθεση είναι βασισμένη σε μια επιλογή από τα σονέτα του Σαίξπηρ.

Η ηθοποιός διαβάζει, αφηγείται και ερμηνεύει 22 σονέτα του Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη σύνθεση, φτιαγμένη αποκλειστικά για την Οικία Κατακουζηνού, έπειτα από πρόταση της επιμελήτριας της Οικίας, της μουσειολόγου Σοφίας Πελοποννησίου.

Τα άτιτλα, 154 στο σύνολο σονέτα του Σαίξπηρ θεωρούνται αριστουργήματα της παγκόσμιας ποίησης, αναδεικνύοντας την ποιητική μεγαλοφυΐα του σπουδαίου δημιουργού. Περιέχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία, τη βιωμένη εμπειρία του ποιητή. Υπέροχες ποιητικές εικόνες, με διπλά νοήματα και λεπτές αποχρώσεις μεταφέρουν την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης απέναντι στο εφήμερο της νιότης, την ομορφιά και την απελπισία του έρωτα και βέβαια το Χρόνο που όλα τα αλλοιώνει και ίσως μόνο μέσα από την Τέχνη μπορεί να νικηθεί.

Η παράσταση επιχειρεί να αποδώσει τον ποιητικό λόγο των σονέτων με ευαισθησία και αμεσότητα. Με μουσική από την Ελισαβετιανή εποχή μέχρι και σήμερα και κάποια σκηνικά αντικείμενα- σύμβολα, ένα ρολόι, έναν καθρέφτη και ένα άδειο ρούχο προσπαθεί να δημιουργήσει μία μοναχική, προσωπική περιοχή μέσα στην οποία εργάζεται ο καλλιτέχνης και βέβαια έναν τόπο συνάντησης με το κοινό.

Οι συντελεστές είναι οι: ιδέα – σύλληψη - έρευνα υλικού: Σοφία Πελοποννησίου, επιλογή – σύνθεση - ερμηνεία: Βασιλική Σαραντοπούλου, μετάφραση: Στυλιανός Αλεξίου, Βασίλης Ρώτας, Λένια Ζαφειροπούλου, φωτογραφίες: Victoria Pont. Το έργο θα ανέβει τις Κυριακές 13 , 20 και 27 Ιανουαρίου, 10 και 17 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. Τα εισιτήρια κοστίζουν: 10 και 5 ευρώ (ατέλειες-φοιτητικό-ανέργων).

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER