Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 17:46

Τα “Οδύσσεια” στην Αθήνα με μαθητές από την Πύλο

Γράφτηκε από την

Τα “Οδύσσεια” διοργάνωσαν στην Αθήνα, το περασμένο Σάββατο 19 Ιανουαρίου, οι Δήμοι Πύλου - Νέστορος, Δελφών και Ιθάκης, από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τον σύλλογο “Η επιστροφή του Οδυσσέα”.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στην εκδήλωση -που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο “Κάραβελ” μετείχαν και οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας που μετέβησαν στην Αθήνα συνοδεία εκπαιδευτικών, του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Παιδείας Γιώργου Μπαχούμα και εκπροσώπων των πιο πάνω συλλόγων στην Αθήνα.

Οι μαθητές, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Σχοινά, ιστορικό και κριτικό της τέχνης καθώς και τον αρχαιολόγο προϊστάμενο των προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων της ΕΦΑ Μεσσηνίας Σταμάτη Φρίντζηλα.

Το απόγευμα οι μαθητές παρακολούθησαν την εκδήλωση, για την οργάνωση της οποίας συνεργάστηκαν, από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος, το Λύκειο και το Γυμνάσιο Χώρας και οι σύλλογοι, Κυριών, Λαογραφικός - Πολιτιστικός, Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας.