Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 08:12

Τα “Εμφύλια έπη” το Μάρτιο στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Τα “Εμφύλια έπη” θα είναι η επόμενη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη και η πρεμιέρα αναμένεται να γίνει στις 15 Μαρτίου.

“Προχωράμε στη δεύτερη μεγάλη παραγωγή μας, που είναι τα “Εμφύλια έπη” του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που το ΔΗΠΕΘΕ κάνει δεύτερη χειμερινή παραγωγή. Πρόκειται για ένα στοχασμό πάνω στην Ελληνική ιστορία και στο έργο ερμηνεύει όλους τους ρόλους η Χρυσάνθη Δούζη. Διάφορα μουσικά όργανα θα παίζει επί σκηνής ο Τάσος Φωτίου, ενώ η μουσική είναι του Δημήτρη Οικονομάκη.” κάνει γνωστό ο καλλιτεχνικός διευθυντής, μιλώντας στην “Ε”.

Οσον αφορά το “Γυάλινο κόσμο”, ο ίδιος δηλώνει: “Ευχαριστημένος είμαι, θεωρώ όμως ότι θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερα τα πράγματα. Αισθάνθηκα αρχικά ότι δεν υπήρχε μεγάλη διάθεση του κοινού, τα Χριστούγεννα φάνηκε να βελτιώνεται πολύ η κατάσταση και ειδικά στο τέλος, η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη. Ισως το κοινό θέλει λίγο χρόνο, ίσως χρειάζεται και ένας νέος τρόπος διαφήμισης, όχι αυτός που υπήρχε μέχρι τώρα. Αντιμετωπίσαμε επίσης ένα πολύ μεγάλο πόλεμο στις αφίσες”... σχολιάζει ο κ. Μαργαρίτης.

“Συνεχίζουμε το πρόγραμμα που ξεκινήσαμε πριν τα Χριστούγεννα, το οποίο ονομάζεται “Μια αγκαλιά περιοδεύει”. Πηγαίνουμε σε συμπολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο θέατρο, όπως στο Νοσοκομείο και στα ΚΑΠΗ. Εκεί παρουσιάστηκαν ιστορίες του Γεωργίου Σουρή και τραγούδια και οι άνθρωποι φάνηκε να απολαμβάνουν ιδιαίτερα τις στιγμές αυτές. Θα συνεχίσουμε ακόμη τη συνεργασία με το Ωδείο Καλαμάτας, θα “βγούμε” με ποίηση του Κων. Καβάφη σε διάφορα μέρη της πόλης, αυτό το μήνα θα γίνουν και αναγνώσεις θεατρικών έργων με τη μορφή ραδιοφωνικού έργου. Κάτι πολύ σημαντικό είναι πως τα “Εμφύλια έπη” θα παρουσιαστούν και στη

Νίκαια της Γαλλίας το Μάιο, το έργο αυτό δηλαδή θα λειτουργήσει ως πρεσβευτής της Καλαμάτας. Οι ανάλογες πρόβες θα ξεκινήσουν την άλλη εβδομάδα” ανακοίνωσε ο διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ.

Τέλος πρόσθεσε πως το παιδικό θέατρο συνεχίζεται με τα σχολεία να έρχονται κάθε πρωί για το “Μαργαριτάρι του κόσμου”. Τα παιδιά και οι δάσκαλοι φεύγουν ενθουσιασμένοι και μάλιστα κάνουν εξαιρετικά σχόλια για την παράσταση αυτή...

Γ.Σαρ.