Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 07:56

Ξεκινούν αύριο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Αύριο Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, ξεκινάει το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι, στο οποίο θα μετάσχουν 22 πληρώματα. Θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Αριστομένους.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απηύθυνε ευχαριστίες προς τους εθελοντές, “γιατί το Καλαματιανό Καρναβάλι είναι στα χέρια των εθελοντών μας, όλων αυτών οι οποίοι θα κοπιάσουν, θα ετοιμάσουν τα πληρώματα, θα συμμετάσχουν, θα ξοδευτούν ώστε να έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση και, το κυριότερο, θα προσφέρουν τον εαυτό τους, την ψυχή τους, το γέλιο τους, ώστε η πόλη κάποιες μέρες να είναι χαρούμενη. Και γιατί θα κρατήσουν τη νεολαία στην Καλαμάτα, θα έρθουν και από άλλες περιοχές νέοι άνθρωποι και μεγαλύτεροι”.
Παρατήρησε ότι “ο σκοπός του Καλαματιανού Καρναβαλιού είναι πρώτα-πρώτα ψυχαγωγικός, να προσφέρουμε στον κόσμο δωρεάν ψυχαγωγία και είναι και οικονομικός, με την έννοια του να βοηθήσουμε τα καταστήματα, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις ημέρες των Απόκρεων”.
Ο δήμαρχος κάλεσε όλους να έλθουν στην Καλαμάτα κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων και  ότι “όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος”. Κι επεσήμανε ότι “η Καρναβαλική Επιτροπή έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε οι εκδηλώσεις να είναι καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά”.
Η πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Χρυσή Λιάππα ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους χορηγούς κι ενημέρωσε οτι ένα νέο πρόσωπο, ο Τελάλης, θα ανακοινώνει ό,τι είναι σχετικό με το Καρναβάλι. Για πρώτη φορά, ο Τελάλης θα αναλάβει δράση στο κέντρο της Καλαμάτας αύριο Σάββατο, στις 12.30 το μεσημέρι.

Ο αντιπρόεδρος της “Φάρις” Θανάσης Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι αυτή η δημοτική αρχή θα κάνει το 7ο Καρναβάλι, που έχει καταξιωθεί ως θεσμός σε πανελλαδικό επίπεδο. Ανέφερε πως αποτελεί κατάκτηση των νέων και ευχαρίστησε τους αφανείς που εργάζονται και συμβάλλουν στην επιτυχία του καρναβαλιού.

Ο Σωτήρης Γεωργούντζος, παρουσιαστής της βραδιάς έναρξης, ευχαρίστησε την Καρναβαλική Επιτροπή και το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Πρωταγωνιστές της έναρξης του καρναβαλιού που θα παρουσιάσουν η Φωτεινή Ψυχίδου και ο Σωτήρης Γεωργούντζος, θα είναι τα πληρώματα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, τα οποία θα κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό της πόλης και στους επισκέπτες, ενώ θα διαγωνιστούν στο παιχνίδι που έχει ετοιμάσει η Ομάδα των Παιχνιδιών της Καρναβαλικής Επιτροπής. Σε ρόλο dj θα είναι ο Θανάσης Τσιγαρίδης.
Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, θα παρουσιασtεί το δρώμενο της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ, με αφηγητή τοn Γιώργο Τσαπόγα και σε χορογραφίες της Δημοτικής Σχολής Χορού. Στη συνέχεια και γύρω στις 8 το βράδυ, ο δήμαρχος θα κηρύξει την έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, την οποία θα συνοδεύσουν πυροτεχνήματα. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία του συγκροτήματος REC.