Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 14:06

«Το θέατρο διαλέγεται με την ιστορία: Από την αρχαία εποχή έως σήμερα» από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Ημερίδα με θέμα «Το θέατρο διαλέγεται με την ιστορία: από την αρχαία εποχή έως σήμερα» συνδιοργανώνουν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου από τις 10 π.μ. ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας και ο Δήμος Μεσσήνης στον πολυχώρο πολιτισμού του Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου Μεσσήνης.

Η ημερίδα αποτελεί μέρος των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 8ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Αρχαία Μεσσήνη 2019 και απευθύνεται σε φιλολόγους γυμνασίου και λυκείου, αλλά και σε όσους διδάσκουν το μάθημα της ιστορίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εισηγητές θα είναι οι: δρ Ιωάννης Καρακατσιάνης φιλόλογος 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας («Η δραματοποίηση στη διδασκαλία του μαθήματος της ιστορίας: καλές πρακτικές»), Αναστασία Μερκούρη φιλόλογος Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη» («Το θέατρο τεκμηρίωσης στην εκπαίδευση: με βλέμμα κριτικό στην ιστορία»), Νίκος Φουσιάνης φιλόλογος Λυκείου Μεσσήνης («Μίμησις πράξεως. Από το θεατρικό κείμενο στη σκηνή»).

Η κ. Μερκούρη και ο κ. Καρακατσιάνης θα κάνουν και εργαστήριο με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 25 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η μετακίνηση θα γίνει με ευθύνη του Συνδέσμου Φιλολόγων.