Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 18:41

Το πρόγραμμα του Νησιώτικου Καρναβαλιού

Γράφτηκε από τον
Το πρόγραμμα του Νησιώτικου Καρναβαλιού

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μεσσήνης, από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 11 Μαρτίου, το συνολικό κόστος των οποίων ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Η πιο πάνω απόφαση ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και αφορούσε, ειδικότερα, τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, αφ’ ενός στη Μεσσήνη με κόστος 19.400 ευρώ και αφ’ ετέρου στην Αίπεια με κόστος 600 ευρώ.
Η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου παρουσίασε στο Σώμα το πρόγραμμα των εν λόγω εκδηλώσεων, οι οποίες, στη Μεσσήνη, είναι οι εξής:
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου: 11.30 το πρωί εορτασμός της Τσικνοπέμπτης στην κεντρική πλατεία, με λιώσιμο παστού, τσικνίσματα, μεζέδες και κρασί, παραδοσιακό γλέντι και χορούς.
Κυριακή 3 Μαρτίου: 11 το πρωί παιδικό καρναβάλι στην κεντρική πλατεία, κατασκευές, θεατροπαιχνίδια, μοντέρνοι χοροί, καλλιτεχνικά δρώμενα και παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού junior.
Παρασκευή 8 Μαρτίου: στις 7 το βράδυ θα γίνουν τα παραδοσιακά καλέσματα στην κεντρική πλατεία τη Καλαμάτας.
Σάββατο 9 Μαρτίου: 10 το πρωί παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού στην κεντρική και στις 9 το βράδυ ο αποκριάτικος χορός της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Κυριακή 10 Μαρτίου: α) 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης παραδοσιακοί χοροί, γαϊτανάκι και αποκριάτικα τραγούδια, β) 9 το βράδυ παραδοσιακές φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης, γ) 9.50 το βράδυ καύση πυροτεχνημάτων και δ) 10 το βράδυ παραδοσιακά δρώμενα “Τυρής και Ταραμάς” και “Φάγατε, φάγαμε”.
Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου: α) 11 το πρωί αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της γριάς Συκούς, β) 11.30 το πρωί κρεμάσματα και κεράσματα στην Κρεμάλα, γ) 3.30 το μεσημέρι η καρναβαλική παρέλαση, μετά την οποία θα ακολουθήσει συναυλία.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER