Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 16:20

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Τον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στις κατηγορίες πεζογραφίας, ποίησης, θεατρικού έργου και δοκιμίου προκηρύσσει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Ως ημερομηνία λήξης έχει οριστεί η 17η Μαΐου 2019. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται αποδεκτή. Οι συμμετοχές αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης (απλή αλληλογραφία) ή κατατίθενται στη γραμματεία της Βιβλιοθήκης τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα σκέλη του διαγωνισμού με: μια ποιητική συλλογή (έως 5 ποιήματα) ή και με ένα διήγημα (έως 2.000 λέξεις) ή και με ένα δοκίμιο (έως 2.000 λέξεις) ή/και με ένα απόσπασμα θεατρικού έργου (έως 2.000 λέξεις). Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Τα έργα πρέπει να υποβληθούν δακτυλογραφημένα σε 3 αντίτυπα στη γραμματεία της Βιβλιοθήκης, συνοδευόμενα από κλειστό φάκελο, μέσα στον οποίο θα αναφέρονται: το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (σταθερό και κινητό), το email του συγγραφέα, η σχέση του με την περιοχή της Μεσσηνίας. Στην εξωτερική όψη του φακέλου θα πρέπει να αναγράφονται μόνο ο τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο. Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω συνεπάγεται αυτόματα αποκλεισμό από τη διαδικασία.

Η κριτική επιτροπή δικαιούται να απονείμει σε κάθε σκέλος του διαγωνισμού βραβεία, επαίνους ή να μην απονείμει καμία διάκριση. Η τελική απόφαση δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική. Η υποβολή συμμετοχής συνεπάγεται την αποδοχή των όρων. Τα αντίτυπα της συμμετοχής των διαγωνιζόμενων δεν επιστρέφονται. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας έχει δικαίωμα έκδοσης μέρους ή του συνόλου των συμμετοχών μετά από έγγραφη συναίνεση των δημιουργών.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν τον Ιούνιο και η τελετή βράβευσης θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες: 27210 96818 (Αντωνία Καραλιά), mail@vivlkkal.mes.sch.gr.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER