Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 07:55

Εκδήλωση με Βερέμη στην Καλαμάτα για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εκδήλωση με Βερέμη στην Καλαμάτα για τον Ανδρέα Παπανδρέου

 

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, με κύριο ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνο Βερέμη.

Στην εκδήλωση, την οποία οργάνωσε το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”, ο κ. Βερέμης είπε ότι ο Ανδρ. Παπανδρέου τους άκουγε όλους, αλλά πάντα έκανε αυτό που ήθελε. Σε αρκετές περιπτώσεις τον συνέκρινε, για διάφορα ζητήματα, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Παρατήρησε ότι δημιούργησε και λειτούργησε ένα προσωποπαγές κόμμα, ενώ ανέφερε επίσης πως ήταν μεγάλος λαϊκιστής και έκανε ρουσφέτια. Είπε, ακόμα, ότι έπασχε από διπολική διαταραχή. Η σκληρή κριτική του ιστορικού στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε δυσφορία, ερωτήσεις και αντιδράσεις από λίγους υποστηρικτές του Ανδρ. Παπανδρέου που βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Τη συζήτηση συντόνισε ο εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος, που είπε ότι ακόμα και σήμερα κρίνουμε συναισθηματικά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Παρατήρησε ακόμα πως ο Παπανδρέου προσπάθησε να αποκαταστήσει αδικίες, ότι έδωσε ευκαιρίες στους μη προνομιούχους, υλοποίησε το ΕΣΥ κι έκανε προσπάθειες αποκέντρωσης - ενώ αναγνώρισε τον έντονο κομματισμό που θέσπισε στις ΔΕΚΟ.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πάζιος στάθηκε κυρίως στις θετικές πρωτοβουλίες του Ανδρ. Παπανδρέου, αλλά κατέγραψε και αρνητικά του στοιχεία.

Σχόλια  

0 # Αλεξάνδρα Σκορδάκη 21-02-2019 16:25
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με την προσέγγιση του άρθρου. Οι γενικότερες πολιτικές θέσεις του κ. Βερέμη είναι γνωστές, σε γενικές γραμμές κατά την άποψή μου χαρακτηρίζονται από μια αντίθεση προς την Δημοκρατία γενικά και όχι ειδικότερον προς την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου.
Οι αντιδράσεις από το κοινό ήσαν αρκετές, απλώς πήραν λίγοι το λόγο, μεταξύ των οποίων και η υπογράφουσα. Ο κ. Βερέμης αντέδρασε με τρόπο υπερβολικό, διακόπτοντας συνέχεια και στο τέλος επικαλέστηκε την Παναγία, διότι, όπως είπε, χρειάζεται μερικές φορές η θεία φώτιση!
Γενικά, ωστόσο, η όλη προσέγγισή του δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και αρμόζουσα στην περίσταση. Όταν έγινε πέρυσι μια εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και μάλιστα στο χώρο της εφημερίδας σας, απ' ό,τι θυμάμαι επικράτησες σοβαρότητα και σεβασμός στην μνήμη του τιμώμενου προσώπου, πράγμα αυτονόητο για κάθε ανάλογη περίπτωση
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER