Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 07:57

Το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας ταξιδεύει στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας ταξιδεύει στην Καλαμάτα

 

Στην Καλαμάτα ταξιδεύει την Τετάρτη 13 Μαρτίου στον χώρο τέχνης “Α49” το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, μετά την πρόσφατη 41η διοργάνωση του, προβάλλοντας με ελεύθερη είσοδο τις βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος.

Το Φεστιβάλ της Δράμας είναι ένας από τους 3 εθνικούς θεσμούς στο χώρο του κινηματογράφου - μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. Εξηνταέξι ελληνικές ταινίες διαγωνίστηκαν για τα βραβεία. Η ταινία «Αβανος» του Παναγιώτη Χαραμή τιμήθηκε με τον Χρυσό Διόνυσο και 5 ακόμα βραβεία, Σεναρίου, Φωτογραφίας, Ανδρικής Ερμηνείας για τον Κίμωνα Κουρή, Σκηνικών και το βραβείο της ΕΤΕΚΤ. Στις βραβεύσεις επίσης διακρίθηκαν τα φιλμ: «Εκτορας Μαλό - Η τελευταία μέρα της χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου που βραβεύτηκε με τον Αργυρό Διόνυσο, «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης στο Διεθνές Τμήμα, το «37 μέρες» της Νικολέτας Λεούση που τιμήθηκε από την ΟΚΛΕ και το «Κιόκου πριν έρθει το καλοκαίρι» του Κωστή Χαραμουντάνη που διακρίθηκε μόνο στα Κίνητρα του EKK.

Η προβολή διοργανώνεται από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας σε συνεργασία με το “Α49”. Στην οδό Αναγνωσταρά 49 στην Καλαμάτα στις 8 μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


NEWSLETTER