Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 15:06

Ο χορός του Μορφωτικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι ο αποκριάτικος χορός του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Φέτος μάλιστα επέλεξαν να τιμήσουν δύο σημαντικούς ανθρώπους που φρόντισαν να βάλουν ένα σημαντικό θεμέλιο λίθο για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Τίμησαν τους ανθρώπους πρωτεργάτες δημιουργούς του μουσείο «Πάνου και Αντώνη Ηλιόπουλου» που εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί στα Φιλιατρά.

Μάλιστα η πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά παραδίνοντας την τιμητική πλακέτα στον Αρχιτέκτονα Αντώνη Ηλιόπουλο τόνισε ότι αυτό που δεν έκανε η πολιτεία, εννοώντας να τον βραβεύσει, το κάνει ο σύλλογος τους, σημειώνοντας μάλιστα πως πρόκειται για τον αρχιτέκτονα του πολιτισμού στην Τριφυλία. Επίσης τιμήθηκε ο Νίκος Αθανασόπουλος από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την κ. Τουρκολιά να επισημαίνει πως πρόκειται για την πιο ισχυρή «βιταμίνη» του μουσείου. Ένα μουσείο που το έχει αγκαλιάσει το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Από εκεί και πέρα η εκδήλωση είχε πολύ κέφι, τραγούδι και χορό μέχρι πολύ αργά και φυσικά οι μασκαράδες έδωσαν τον δικό τους ευχάριστο αποκριάτικο τόνο στην εκδήλωση.

Κ.Μπ.