Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 09:30

Ζωντανό και φέτος το δρώμενο της ευετηρίας στη Νέδουσα

Γράφτηκε από την

Tο δρώμενο ευετηρίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Καθαρή Δευτέρα το πρωί, από τις 10.30, στη Νέδουσα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί ο αγερμός.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε ότι πρόκειται για “εκδηλώσεις, οι οποίες είναι πανελλήνια γνωστές, μελετημένες από καταξιωμένους λαογράφους” - και προέτρεψε “να ανέβουμε στη Νέδουσα την Καθαρή Δευτέρα το μεσημεράκι”.

Ενημέρωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, με την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, “ώστε να διευκολύνουμε όλους αυτούς που θα ανέβουν με οχήματα επάνω, για να χαρούν πατροπαράδοτες αποκριάτικες εκδηλώσεις”.

Ο Χρήστος Ζερίτης, από τους ανθρώπους που μετέχουν ενεργά στο δρώμενο της Νέδουσας, διάβασε κάλεσμα του προέδρου του Συλλόγου Νεδουσαίων κ. Μπατσικούρα, ο οποίος παρατήρησε πως “είναι μια σημαντική εκδήλωση που πάντα θα την κάνουμε. Γιατί αν δε γίνει μια χρονιά, δεν θα είναι καλό για το χωριό μας”. Σημείωσε ότι “η γιορτή της φύσης γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχει πολλές ιδιαιτερότητες που πρέπει να σεβαστεί ο επισκέπτης” - ενώ διευκρίνισε ότι “δεν πρέπει να έρθει ως τουρίστας, αλλά ως συνεορταστής”.

Ο Χρ. Ζερίτης εξέφρασε τη στενοχώρια του που “μια τέτοια εκδήλωση, η οποία απαντά σε προαιώνια ερωτήματα για την ύπαρξη της ζωής, δεν μπορεί να θεωρείται αποκριάτικη εκδήλωση”. Παρατήρησε πως “το συνέδριο που πρέπει να γίνει για τη Νέδουσα, είναι το μόνο κάλεσμα που πρέπει να γίνεται”.