Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 19:32

Καλαμάτα: Εκθεση εικαστικών με έργα Παπαλουκά και Θεοχαράκη

Γράφτηκε από την

 

Μεγάλη έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο “Σπύρος Παπαλουκάς, Βασίλης Θεοχαράκης - «Άγιον Όρος»” θα φιλοξενήσει η Καλαμάτα.

Για αυτό και χθες ο διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη Τάκης Μαυρωτάς και ο διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Λαμπρινίδης, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτα Νίκα προκειμένου να συζητήσουν για την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία της.

Πριν τη συνάντηση ο κ. Μαυρωτάς ξεναγήθηκε από τον κ. Λαμπρινίδη στο Μέγαρο Χορού και συγκεκριμένα στο στούντιο, όπου θα εκτεθούν τα ζωγραφικά έργα του δασκάλου Παπαλουκά και του μαθητή Θεοχαράκη.

Ο κ. Μαυρωτάς έδωσε στο Δήμαρχο σχετικές πληροφορίες, τονίζοντας ότι πρόκειται για έκθεση που θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της άνοιξης στην Ελλάδα. Μετά την παρουσίαση έργων του Βασίλη Θεοχαράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2019, η έκθεση της Καλαμάτας, η οποία θα περιλάβει μέρος των έργων του Θεοχαράκη που παρουσιάσθηκαν στις Βρυξέλλες και έργα του Παπαλουκά, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος φιλότεχνων, οι οποίοι θα θαυμάσουν από κοντά περίπου 60 έργα με παραστατική ζωγραφική που αγγίζει την αφαίρεση, βασισμένη στην οργάνωση του ζωγραφικού χώρου, στη στερεά δομή της σύνθεσης, στην αρμονία των χρωμάτων και των τόνων, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο.

Ο κ. Νίκας από την πλευρά του εξέφρασε ευχαριστίες για την επιλογή της Καλαμάτας και τόνισε πως ο δήμος θα παράσχει κάθε διευκόλυνση, για να αποτελέσει αυτή η παρουσίαση ζωγραφικών έργων ένα επιτυχημένο πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας ακτινοβολίας.