Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 18:45

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Μεσσήνη

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε ο Δήμος Μεσσήνης.

Αναλυτικά:

«23 Μαρτίου

Από της 8ης πρωινής, γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών και οικιών μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

24 Μαρτίου

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

25 Μαρτίου

Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης

9.15: Συγκέντρωση των σημαιοφόρων και παραστατών όλων των Σχολείων παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Νότια του Ηρώου δημοτικό χώρο (Πεζόδρομος Εθνικής Τράπεζας).

9.30: Παράταξη στο χώρο μπροστά από τη Σημαία – Επαρση Σημαίας.

9.35: Μετάβαση των ανωτέρω, με προπορευόμενη τη Δημοτική Φιλαρμονική στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη. Παράταξη μπροστά στον Ιερό Ναό.

9.40: Προσέλευση των Αρχών, των Διοικητικών Συμβουλίων και μελών των Σωματείων και Οργανώσεων της πόλης με τα λάβαρά τους.

9.45: Αφιξη του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

10.00: Δοξολογία. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Μπατσιόλα Πηνελόπη, μηχανολόγο, καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Μεσσήνης. Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο προαύλιο του Ιερού Ναού, ενώπιον του ιστορικού μνημείου της προτομής του Μητροπολίτου Ιωσήφ Ανδρούσης.

10.30: Συγκέντρωση στη Κεντρική Πλατεία. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Εθνικών Ηρώων.

Χαιρετισμός Δημάρχου - Κατάθεση στεφάνων

11.00: Παρέλαση των μαθητών, των μαθητριών και των Συλλόγων της Δ.Κ. Μεσσήνης στην οδό Πολυτεχνείου παρουσία των Αρχών.

11.30: Εθνικοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία από το Χορευτικό τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Δήμου Μεσσήνης και τμήματα των συλλόγων «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» και «Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης».

18.00: Υποστολή σημαίας με φροντίδα του Α.Τ. Μεσσήνης και της Φιλαρμονικής. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχαήλ Μπιζύμης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

Οι ιερείς παρακαλούνται να φροντίσουν για την ιεροτελεστία. Οι διευθυντές των σχολείων για το πρόγραμμα των σχολείων. Οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων για τον σημαιοστολισμό, την τάξη και την κίνηση των οχημάτων. Οι εκπρόσωποι του Δημάρχου Μεσσήνης για τον συντονισμό των εκδηλώσεων».

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER