Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 09:11

Κυπαρισσία: Μικροί και μεγάλοι σε παραμυθένιους κόσμους

Γράφτηκε από τον
Κυπαρισσία: Μικροί και μεγάλοι σε παραμυθένιους κόσμους

Εντυπωσιακή ήταν η Σάσα Βούλγαρη, που ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους σε άλλους κόσμους, παραμυθένιους, με τις «Αφηγήσεις ιστοριών και παραμυθιών από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο για παιδιά από 5 έως 145 ετών».

Την εκδήλωση διοργάνωσε στην Κυπαρισσία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος.

Αρχικά στο σχολείο, αλλά και το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος», η Σάσα Βούλγαρη αφηγήθηκε παραμύθια με έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο. 

Την καλωσόρισαν και την παρουσίασαν στο κοινό ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νίκος Ανδρουτσόπουλος και η πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η φαντασία μας θα πάρει φωτιά και από τις δαντέλες της θα κρέμονται οι ήρωες των παραμυθιών που την ιστορία τους θα μας αφηγηθεί η Σάσα Βούλγαρη. Ολοι μας θα κάνουμε νοερά έναν πορτοκαλί περίπατο μέσα στα παραμύθια και τους ήρωες τους, που απόψε ζωντανεύουν και λαχταρούν να γίνουν και δικοί σας. Ο μοναδικός τρόπος αφήγησής τους θα μας οδηγήσει στο παλάτι της περιέργειας, που απελευθερώνει τις ψυχικές δυνάμεις και τις ενώνει σε μία κυτταρική ζεύξη με τη φαντασία και τα πολύχρωμα συναισθήματα.

Το αποψινό όνειρο θα είναι ταξίδι πολυτελείας. Χωράει μόνο εσάς. Βουτιά, λοιπόν, μέσα στη φαντασία για να εξερευνήσουμε τον υποθαλάσσιο χώρο των παραμυθιών. Η βραδιά αυτή, Σάσα, θα είναι ένα φυλαχτό για εμάς. Εσύ αύριο φεύγεις, αλλά εμείς θα σε κουβαλάμε μέσα μας».

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER