Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 12:24

Ολοκληρώνεται το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας με συναυλία Φλαμένκο και διαγωνισμούς 

Γράφτηκε από την

 

Με μια συναυλία Φλαμένκο και διαγωνισμούς ολοκληρώνεται το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Μια διοργάνωση που έχει γίνει πια ένας πολύ πετυχημένος θεσμός με Πανελλήνια αλλά και διεθνή εμβέλεια και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του με τους διαγωνισμούς, την τελετή των απονομών αλλά φυσικά και με την τελευταία φετινή εκδήλωση του Φεστιβάλ.

Φέτος στον διαγωνισμό συμμετέχουν συνολικά 35 κιθαριστές από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Κύπρο, Αυστρία και Καλαμάτα προσδίδοντας στον διαγωνισμό μια μεγάλη δυναμική και εξωστρέφεια! Το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας κατάφερε να προσφέρει στην πόλη μας ιδιαίτερα σημαντικές συναυλίες με καλλιτέχνες από Αμερική, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα σε συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Χορού και στην Λαϊκή Πινακοθήκη ενώ σχεδόν 1.000 συμπολίτες μας παρακολούθησαν τις προηγούμενες συναυλίες και τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Το Σάββατο 13 Απριλίου στις 13:00 ξεκινά ο Διαγωνισμός της μικρής Κατηγορίας που συμμετέχουν 14 παιδιά ενώ στις 15:00 ξεκινά η δεύτερη κατηγορία που συμμετέχουν 9 παιδιά. Την Κυριακή στις 10:00 ξεκινά η μεγάλη κατηγορία με την συμμετοχή 12 παιδιών και το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των βραβείων.

Οι απονομές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου στις 13:30 στο Αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" καθώς και στην τελευταία παράσταση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της λήξης του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος".

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας αποχαιρετά το κοινό με το τρίπτυχο τραγούδι (cante), χορός (baile) και κιθάρα (toque) σε μια παράσταση Flamenco.

Ο Σωκράτης Μαστροδήμος, που διαπρέπει σε Ισπανία και Ελλάδα, μας παρουσιάζει δικές του συνθέσεις βασισμένες στην παραδοσιακή φόρμα flamenco. Μαζί με την χορεύτρια flamenco Δήμητρα Καραγιάννη και τον Ισπανό τραγουδιστή Raul Levia Amador μας ταξιδεύουν σε μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα μας μεταδώσει την συγκίνηση, την μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του flamenco!

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο ΤΕΡΨΙΣ (Σύλλογος Γονέων & Φίλων των Σχολών της ΦΑΡΙΣ) σε συνεργασία με την Κοινωφελή Eπιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμό κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia. Tην καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Αντώνης Κουφουδάκης