Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 11:41

“Αχ, αυτά τα φαντάσματα!” απόψε σε πρεμιέρα από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Γράφτηκε από τον
“Αχ, αυτά τα φαντάσματα!” απόψε σε πρεμιέρα από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

 

Πρεμιέρα σήμερα για το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με την παράσταση «Αχ, αυτά τα φαντάσματα!» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Πάνου Ηλιόπουλου στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία στις 9.15 το βράδυ.

Οι συντελεστές του ΤΕΘ για ακόμη μια χρονιά με το μεράκι που τους διακρίνει ετοιμάζονται και πάλι να καταπλήξουν το κοινό όπως άλλωστε κάνουν τόσα χρόνια.

Με αφορμή την σημερινή πρεμιέρα χθες το μεσημέρι μέλη του ΤΕΘ και συντελεστές της παράστασης έδωσαν συνέντευξη τύπου. Με την πρόεδρο του ΤΕΘ Ίζα Μπάχμαν να καλεί το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση και να σημειώνει πως πρόκειται για μια κωμωδία με έντονος όμως προβληματισμούς, μάλιστα υπογράμμισε πως το χαρακτηριστικό είναι πως πάνω στην σκηνή συμμετέχουν 20 ηθοποιοί , από τους οποίους οι περισσότεροι νέα παιδιά που παίζουν μάλιστα υπέροχα.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης  Πάνος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι είναι ένα έργο το οποίο βασίζεται στην πληθώρα συναισθημάτων, κάλεσε τον  κόσμο «να έρθει, να γελάσει, να συγκινηθεί και παρόλο που υπάρχουν πράγματα, μέσα στο έργο, που φαίνονται πολύ μακριά από εμάς, πολύ εξωπραγματικά, τελικά το έργο καταλήγει να χρησιμοποιεί τους χαρακτήρες του προκειμένου να ταυτιστεί ο καθένας με  αυτό που θα δει μπροστά του. Παρόλο, δηλαδή, που βασίζεται στο φαντασιακό και το εξωπραγματικό, τείνει να είναι πιο κοντά απ’ το οτιδήποτε άλλο τελικά.»

Η ηθοποιός Νίκη Τσακάλου μίλησε για τους ηθοποιούς που συμμετέχουν και την πολύ καλή συνεργασία που είχαν μεταξύ τους αλλά και το σκηνοθέτη.

Η Βάσω Αργυροπούλου επίσης ηθοποιός  σημείωσε πως μόνο όταν συμμετέχεις από μέσα σε μια θεατρική παράσταση μπορείς να καταλάβεις πόσος κόπος και προσπάθεια χρειάζεται για να βγει μια καλή παράσταση. Μάλιστα τόνισε πως σε ένα τόσο μεγάλο Δήμο όπως ο Δήμος Τριφυλίας το ΤΕΘ χρειάζεται μια μόνιμη στέγη.

Από τους παλαιότερους συντελεστές ο  Γιάννης Αλεξανδρόπουλος σημείωσε πως «όταν θα σβήσει και το τελευταίο χειροκρότημα, γιατί πιστεύουμε φέτος θα είναι αρκετό, να πούμε δυο λόγια γιατί το ΤΕΘ  είναι άστεγο φέτος να σβήσουμε τις φήμες και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια».

Στην αλλαγή χώρου αναφέρθηκε και η  Ράνια Τσούτσια λέγοντας πως για πρώτη χρονιά μετά από είκοσι πέντε χρόνια η πρεμιέρα δεν είναι στον τόπο μας, μιλάω ως Φιλιατρινιά. Αυτό με στεναχωρεί αλλά ελπίζω να είναι η τελευταία χρονιά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Να σημειώσουμε πως εκτός από την πρεμιέρα σήμερα παραστάσεις θα δοθούν στον ίδιο χώρο αύριο 13 του μηνός στις 14,15 ,20 και 21 Απριλίου.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER