Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:18

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Παπαλουκά - Θεοχαράκη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εγκαινιάστηκε η έκθεση Παπαλουκά - Θεοχαράκη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα των σπουδαίων ζωγράφων Σπύρου Παπαλουκά και Βασίλη Θεοχαράκη πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Β. Θεοχαράκης, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος, γιατί έργα του εκτίθενται μαζί με αυτά του μεγάλου ζωγράφου Σπ. Παπαλουκά, στον οποίο είχε την τύχη να μαθητεύσει για 5 χρόνια.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μίλησε για σπουδαία έκθεση, για σπουδαία εκδήλωση με πανελλήνιο χαρακτήρα, τονίζοντας ότι ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του Μεγάρου Χορού το οποίο χαρακτήρισε Μέγαρο Τεχνών. Κι εξέφρασε την άποψη ότι οι επόμενοι δήμαρχοι θα το στηρίξουν, για να φιλοξενεί εκδηλώσεις ποιότητας με πανελλήνια αναφορά. Ο δήμαρχος βράβευσε τον Β. Θεοχαράκη, προσφέροντάς του την πρώτη σφραγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης Απόστολος Μπότσος, ο διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της “Φάρις” Παναγιώτης Λαμπρινίδης και ο Τάκης Μαυρωτάς, επιμελητής της έκθεσης και διευθυντής εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Στην εκδήλωσαν παρέστησαν η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, ο τέως πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος, αυτοδιοικητικοί και φίλοι της τέχνης.

Να αναφέρουμε ότι ο τίτλος της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαΐου, είναι: “Σπύρος Παπαλουκάς - Βασίλης Θεοχαράκης. Αγιον Ορος. Συλλογή Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER