Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:18

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Παπαλουκά - Θεοχαράκη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα των σπουδαίων ζωγράφων Σπύρου Παπαλουκά και Βασίλη Θεοχαράκη πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Β. Θεοχαράκης, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος, γιατί έργα του εκτίθενται μαζί με αυτά του μεγάλου ζωγράφου Σπ. Παπαλουκά, στον οποίο είχε την τύχη να μαθητεύσει για 5 χρόνια.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μίλησε για σπουδαία έκθεση, για σπουδαία εκδήλωση με πανελλήνιο χαρακτήρα, τονίζοντας ότι ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του Μεγάρου Χορού το οποίο χαρακτήρισε Μέγαρο Τεχνών. Κι εξέφρασε την άποψη ότι οι επόμενοι δήμαρχοι θα το στηρίξουν, για να φιλοξενεί εκδηλώσεις ποιότητας με πανελλήνια αναφορά. Ο δήμαρχος βράβευσε τον Β. Θεοχαράκη, προσφέροντάς του την πρώτη σφραγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης Απόστολος Μπότσος, ο διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της “Φάρις” Παναγιώτης Λαμπρινίδης και ο Τάκης Μαυρωτάς, επιμελητής της έκθεσης και διευθυντής εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Στην εκδήλωσαν παρέστησαν η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, ο τέως πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος, αυτοδιοικητικοί και φίλοι της τέχνης.

Να αναφέρουμε ότι ο τίτλος της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαΐου, είναι: “Σπύρος Παπαλουκάς - Βασίλης Θεοχαράκης. Αγιον Ορος. Συλλογή Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη”.