Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 07:37

Τεράστια επιτυχία το προσωπικό ρεσιτάλ του Δημήτρη Πλατανιά στη Λυρική

Γράφτηκε από την

Τεράστια επιτυχία είχε το πρώτο προσωπικό ρεσιτάλ που έδωσε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ο Μεσσήνιος Δημήτρης Πλατανιάς, την Πέμπτη το βράδυ στο Κέντρο Πολιτισμού - Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο πιάνο τον Δημ. Πλατανιά συνόδευε η Σοφία Ταμβακοπούλου. Το αποτέλεσμα ήταν κατά γενική ομολογία εντυπωσιακό, αφού το διαδίκτυο κατακλύστηκε από θετικά σχόλια και εντυπώσεις κριτικών και πολιτών.

Ο κορυφαίος Ελληνας βαρύτονος είχε προετοιμάσει ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων, με δημοφιλείς άριες από όπερες των Μότσαρτ, Ροσσίνι, Βάγκνερ, Βέρντι, Τζορντάνο, Μασνέ και τραγούδια των Βέρντι, Τόστι, Σαμάρα.

Αυτή την περίοδο ο ίδιος πρωταγωνιστεί στη νέα παραγωγή του “Ναμπούκο” στην Κρατική Οπερα του Αμβούργου, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Ρώσου σκηνοθέτη Κίριλ Σερεμπρένικοφ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Μόσχα.

Τη βεβαιότητα πως η βραδιά του ρεσιτάλ θα ήταν καταπληκτική είχε εκφράσει από την Καλαμάτα, την περασμένη Κυριακή, ο Μεσσήνιος πρ. πρόεδρος της Λυρικής Σάκης Θεοδωρόπουλος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης Παπαλουκά – Θεοχαράκη. “Είναι ένα άξιο τέκνο του τόπου μας. Είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα και ένας από τους κορυφαίους σε όλο τον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για το ταλέντο, αλλά και το ήθος του” σχολίασε στην "Ε" για τον Δημ. Πλατανιά ο κ. Θεοδωρόπουλος.