Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 08:59

8.000 θεατές παρακολούθησαν το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Γράφτηκε από την
8.000 θεατές παρακολούθησαν το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Πάνω από 8.000 θεατές παρακολούθησαν φέτος το 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - Αρχαία Μεσσήνη 2019, που διοργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 18 Απριλίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θεατρικές ομάδες ιδρυμάτων της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, έδωσαν 12 παραστάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο και στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τη διεξαγωγή τους στον πιο πάνω αρχαιολογικό χώρο.

Κάποιες από αυτές ωστόσο, όπως η παράσταση με τις “Βάκχες” του Ευριπίδη από την βρετανική θεατρική ομάδα της RADA (Royal Academy of Dramatic Art), επαναλήφθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, όταν το επέτρεψαν τελικά οι καιρικές συνθήκες.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης σημειώνεται παράλληλα, η “εκδήλωση ενδιαφέροντος ενημέρωσης και συμμετοχής, τόσο από σχολεία του εξωτερικού, όσο και επισκεπτών, που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο κατά τις ημέρες διεξαγωγής του 8ου Φεστιβάλ. Επιπρόσθετα, πολλά γκρουπ τουριστών και σχολεία παρακολούθησαν τυχαία, εκτός προγράμματος, καθώς βρέθηκαν στην Αρχαία Μεσσήνη στο πλαίσιο εκδρομών και επισκέψεών τους στον χώρο”.

Παράλληλα 800 περίπου μαθητές συμμετείχαν στις παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που έλαβαν χώρα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στο Χώρο Ανάδειξης Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου.

Στην τελετή έναρξης του φετινού φεστιβάλ συμμετείχε ο σύλλογος “Η Χαρά του Παιδιού” και στην τελετή λήξης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαυροµµαταίων “Η Αρχαία Μεσσήνη”.


NEWSLETTER