Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 07:53

Η Μεσσηνία τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Πολιτιστικοί σύλλογοι και σχολές χορού της Μεσσηνίας τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού και διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση με θέμα “Η Μεσσηνία χορεύει και τιμά την παγκόσμια ημέρα χορού 29 Απριλίου”.

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 29 Απριλίου στις 7 μ.μ. το απόγευμα στο λιμάνι Καλαμάτας, στο πλαίσιο της διάδοσης του χορού στη Μεσσηνία, ως μορφή έκφρασης, τέχνης και πολιτισμού.

Στόχος της εκδήλωσης, πέρα από το να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, είναι η προαγωγή του πολιτισμού και η προβολή του έργου των τοπικών συλλόγων και σχολών χορού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομες χορευτικές παραστάσεις από κάθε σύλλογο – σχολή χορού, καθώς και σύντομη ομιλία για την τέχνη του χορού, την ιστορία του, τη σημασία του για την κοινωνία και τον παγκόσμιο χαρακτήρα. Πρόκειται για ανοιχτή χορευτική εκδήλωση σε αρκετά είδη χορού όπου προτρέπει τους πολίτες να συμμετέχουν κι αυτοί ενεργά.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η εκδήλωσή είναι πως ο χορός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των υγιών ατόμων. Ο χορός είναι τέχνη, και η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορούν να χορέψουν και να εκφραστούν μέσα από αυτόν, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι θα εκπροσωπήσουν χορευτικοί σύλλογοι απ’ όλη τη Μεσσηνία. Εκτός από την Καλαμάτα, θα συμμετέχουν από Μεσσήνη, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία, καθώς και επισκέπτες της χορευτικής κοινότητας της Αθήνας και της Πάτρας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την PolisArt και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Dance Challenge’ με την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Η πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου “Dance Challenge” Λαμπρινή (Νίνα) Δράκου – Χρυσού, η γραμματέας Γιώτα Τσίγκου και οι χορευτικοί σύλλογοι και οι σχολές χορού του Νομού καλούν τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά; “Όλοι μαζί…χορεύουμε! Ευπρόσδεκτοι και οι επισκέπτες μας”, είναι το μήνυμα τους.