Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 19:13

Επέτειος της εξόδου του μπρικιού “Αρης”

Γράφτηκε από την

Τιμήθηκε στην Πύλο χθες Μεγάλη Τετάρτη η 194η επέτειος της εξόδου του μπρικιού “Αρης” του Τσαμαδού, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου 1825.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με δοξολογία που τελέστηκε στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων πραγματοποιήθηκε στην άκρη της προκυμαίας της Πύλου η -προγραμματισμένη αρχικά να γίνει στην Σφακτηρία- κατάθεση των στεφανιών και η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Σταύρο Δ. Σαχίνη, Αναστάσιο Δ. Τσαμαδό, Χ. Αναγνωσταρά και τον Ιταλό φιλέλληνα Σαντόρε ντι Σανταρόζα.

Ακολούθησε ο πανηγυρικός, από τον επίτιμο Α´υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Πελοπίδα Αγγελόπουλο, πρόεδρο της Λέσχης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς, ο Λιμενάρχης Πύλου αντιπλοίαρχος Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, ο αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ. Πύλου Παναγιώτης Κομπότης, ο απόγονος του Χ. Αναγνωσταρά Παναγιώτης Κορομηλάς και ο εκπρόσωπος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας σμήναρχος ε.α. Ευστάθιος Σπυρόπουλος.