Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 17:13

«Ο άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα» του Μελέτη Μελετόπουλου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
«Ο άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα» του Μελέτη Μελετόπουλου στην Καλαμάτα

Το βιβλίο του Μελέτη Μελετόπουλου «Ο άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα» (2017) θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στην Καλαμάτα, στο προαύλιο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια" του Λυκείου των Ελληνίδων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δρ. Φιλοσοφίας και εκπαιδευτικός Αναστάσιος Μανδραπήλιας, ο δικηγόρος και δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, καθώς και ο συγγραφέας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, που εκτυλίσσεται στην διάρκεια 3 αιώνων και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Είναι η ιστορία μιας πολεμικής οικογένειας, που ήρθε από την Ηπειρο με την στρατιά του Μοροζίνι το 1685, εγκαταστάθηκε στις Σπέτσες, πολέμησε σε όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας αδιάλλακτα τους κατακτητές και συμμετείχε πρωταγωνιστικά στο έπος του ’21, στην στεριά και στην θάλασσα. Οταν η οικογένεια αυτή ενεπλάκη στην δολοφονία της Μπουμπουλίνας, οι γόνοι της μετανάστευσαν λόγω της βεντέτας στην Λακωνία, όπου εξελίχθηκαν σε ισχυρούς γαιοκτήμονες με περιπετειώδη ζωή και μεγάλα πάθη. Παράλληλα, το βιβλίο παρακολουθεί τα μεγάλα γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας. Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει με τον Φραντσέσκο Μοροζίνι στην θρυλική εκστρατεία του εναντίον των Τούρκων στην Ελλάδα το 1685. Θα ακολουθήσει τον μεγάλο βεζύρη Αλή Κιουμουρτζή στην κατάκτηση μιας αγνώριστης σε μας Πελοποννήσου του 1715. Θα μάθει τις φρικιαστικές λεπτομέρειες των Ορλωφικών του 1770 και θα ταξιδέψει με τους Ελληνες πειρατές στην Μεσόγειο του 18ου αιώνα. Θα αποκτήσει μια ρεαλιστική εικόνα της Αλωσης της Τριπολιτσάς τον Σεπτέμβριο του 1821 και θα πληροφορηθεί το άγνωστο περιστατικό με την ταπείνωση του Δράμαλη στο Αγιονόρι.

Διαβάζοντας τον συγκλονιστικό διάλογο του κατασκόπου Κράντοκ με τον νεαρό διερμηνέα του Κόδριγκτον, θα συνειδητοποιήσει πόσο αγνοούμε τι πραγματικά διακυβεύθηκε στην ναυμαχία του Ναυαρίνου. Θα ζήσει τον Κριμαϊκό πόλεμο και θα περιηγηθεί στην νεοκλασική Ελλάδα του Οθωνα. Πρόκειται για ένα αληθινό -και για αυτόν τον λόγο συναρπαστικό- μυθιστόρημα.


NEWSLETTER