Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 11:50

Τριήμερες εκδηλώσεις για τα Παιδικά Χωριά SOS

Γράφτηκε από την
Αλ. Κανελλοπούλου, Μ. Κενσαλή, Ν. Ηλιόπουλος

Αλ. Κανελλοπούλου, Μ. Κενσαλή, Ν. Ηλιόπουλος

 

Μια αφηγήτρια παραμυθιών ανοίγει την επόμενη Παρασκευή, στην αυλή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, τις τριήμερες εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας.

Στη γιορτή θα έχουν ελεύθερη προσέλευση όλα τα παιδιά της πόλης και όχι μόνο - ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στον ίδιο χώρο θα γίνουν αντίστοιχα δύο συναυλίες, με το συμβολικό αντίτιμο των 5 ευρώ.

Ολα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, που ωφελούνται από τις υπηρεσίες των δύο Κέντρων SOS Καλαμάτας: το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης.

Χθες οι συντελεστές της πρωτοβουλίας, ο Σύλλογος Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και τα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς και οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου Αμφείας, που στηρίζουν τις εκδηλώσεις, έδωσαν συνέντευξη Τύπου στον πεζόδρομο.

Η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου εκπροσωπώντας την Ομάδα Στήριξης SOS Καλαμάτας μίλησε για την αγάπη και την ευαισθησία με την οποία ανταποκρίθηκαν όσοι στήριξαν την πρωτοβουλία. Τα δύο κέντρα των SOS στην πόλη χρειάζονται πολλούς φίλους για να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους, είπε η κ. Κανελλοπούλου προσκαλώντας μας στις εκδηλώσεις τους, τις οποίες χαρακτήρισε "μια αγκαλιά αγάπης, ένα χαμόγελο για τις οικογένειες που ζουν δίπλα μας και μας έχουν ανάγκη".

Χρηστικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις ώρες και πού μπορεί να προμηθευτεί το κοινό τα δελτία για την είσοδό τους στις συναυλίες, έδωσαν οι Μαρία Κενσαλή από το Σύλλογο Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" και ο Νίκος Ηλιόπουλος, εκ μέρους των καταστηματαρχών.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της "Φάρις" και του Δήμου Καλαμάτας.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., με το παραμύθι "Ονειρο θερινής νυκτός", με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Συνεχίζονται με το συγκρότημα CoverBus τo Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 9.30 μ.μ., με δελτίο οικονομικής ενίσχυσης 5 ευρώ, σε μουσικές ξένες ροκ - ποπ αλλά και ελληνικές διασκευές.

Τέλος, την Κυριακή 16 Ιουνίου κλείνουν με μια συναυλία στις 9.30 μ.μ., με τους "Lincoln Avenue" και blues μουσική, και πάλι με δελτίο οικονομικής ενίσχυσης 5 ευρώ.

Η διάθεση των δελτίων οικονομικής ενίσχυσης ξεκίνησε από χθες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθεύονται από τα γραφεία των Παιδικών Χωριών SOS στην οδό Καπετάν Κρόμπα 11, από το Σύλλογο Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας ή οποιαδήποτε ώρα στα καταστήματα του πεζόδρομου Αμφείας, που στηρίζουν τις εκδηλώσεις.

Ν.Κ.