Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 10:46

«Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης»: Ενα σύγχρονο παραμύθι από την Ελβετία στο Φεστιβάλ Αθηνών

Γράφτηκε από την

  

Ενα σύγχρονο παραμύθι με μαγικό φινάλε, η νέα δημιουργία του Ελβετού Τομ Λουτς που φημίζεται για τις ατμοσφαιρικές παραστάσεις του που είναι γεμάτες μουσική και εντυπωσιακές εικόνες, παρουσιάζεται στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

«Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης» διεκδικεί μια θέση για την ποίηση, σε έναν κόσμο που κυριαρχείται όλο και περισσότερο από τους νόμους της αγοράς:

Μια φορά κι έναν καιρό, στην άκρη της πόλης, ήταν ένα μικρό εργοστάσιο που έφτιαχνε μηχανές ομίχλης και τα έβγαζε πέρα με δυσκολία εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Σε μια προσπάθεια να σώσουν το εργοστάσιό τους, ο εργοστασιάρχης και οι υπάλληλοί του αρχίζουν να πειραματίζονται, δημιουργώντας καταρράκτες από ομίχλη, φωσφορίζουσες θάλασσες, μουσικούς καπνούς, πλανητικούς δακτύλιους, ομιχλώδη ομοιώματα διάσημων γλυπτών του Ροντέν, του Τζακομέτι, του Μπαίκλιν...

Σύντομα, όλοι οι χώροι γεμίζουν καπνό. Ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι ένα αόρατο τρίο εγχόρδων, μια μπάντα που αιωνίως κάνει πρόβα στο εργοστάσιο. Ο χρόνος σταματάει. Οταν καθαρίζει το τοπίο, τα πάντα έχουν εξαφανιστεί και το εργοστάσιο έχει κλείσει. Απομένουν μόνον οι ίδιες οι μηχανές, που εξακολουθούν να γεννάνε ομίχλη και ονειρεύονται να γίνουν κάποτε άνθρωποι.

 

Κυριακή 23 - Δευτέρα 24 Ιουνίου, 9 μ.μ., στον χώρο του Φεστιβάλ της οδού Πειραιώς 260, στον Ταύρο, τηλ. 210 9282900

[Ο χώρος βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με τη Σχολή Καλών Τεχνών, δεξιά κατεβαίνοντας προς Πειραιά, αρκετά μετά τη διασταύρωση της Χαμοστέρνας. Η είσοδος γίνεται από την οδό Πολυκράτους]