Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 07:52

Απόψε η 4η Γαλάζια Νύχτα στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Η 4η Γαλάζια Νύχτα, ως υποδοχή της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, πραγματοποιείται απόψε στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας, από το λιμάνι και σ’ ένα μεγάλο τμήμα της Ναυαρίνου.

Σε 3 σημεία στο παραλιακό μέτωπο προβλέπεται να επικεντρωθεί η γιορτή: στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού, στο χώρο απέναντι από την εκκλησία της Ανάστασης και κάτω από το δημοτικό πάρκινγκ της Ναυαρίνου, πριν την Καρακούση.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος και εκλεγείς δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι η Γαλάζια Νύχτα σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής και του παραλιακού μετώπου, στη στήριξη των επαγγελματιών και την

ψυχαγωγία ντόπιων κι επισκεπτών. Ενημέρωσε ότι θα υπάρχει Κέντρο Επιχειρήσεων με γιατρό και απινιδωτή, με διασώστες, με εθελοντικές ομάδες που θα περιπολούν με ρύθμιση της κυκλοφορίας, πυροσβεστικό όχημα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Θαν. Βασιλόπουλος συνέστησε “οι οδηγοί να προσέχουν τους πεζούς” και πως “δεν πρέπει να κολυμπήσουν άτομα με προβλήματα υγείας ή που έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Και όσοι κολυμπήσουν, να μην πάνε βαθιά”.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Τασούλα Φοίφα προέτρεψε τους συμμετέχοντες  “να κολυμπούν κοντά στην ακτή” και ανέφερε πως “είναι αρκετά τα μέτρα ασφαλείας, όσο και αν δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος”.

Ο πρόεδρος της “Φάρις” Γιάννης Δούζης παρατήρησε ότι η Γαλάζια Νύχτα είναι η καταλληλότερη αρχή για το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι και αναφέρθηκε στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, στα σάιτ και τις ομάδες εθελοντών που στηρίζουν την προσπάθεια.

Ο Θανάσης Θωμόπουλος, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημέρωσε για το κέντρο πρώτων βοηθειών στην Ανάσταση, την παρουσία σκάφους της ΕΟΔ στη θάλασσα και συνέστησε “να αποφεύγουμε να κάνουμε επικίνδυνα πράγματα

Ο Δημήτρης Τσαλίκης, εθελοντής ασυρματιστής, πληροφόρησε ότι “θα λειτουργεί τηλεπικοινωνιακό κέντρο που θα είναι σ’ επαφή με όλες τις υπηρεσίες και τις εθελοντικές ομάδες”.

Η Κατερίνα Τσατά, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ενημέρωσε ότι ο φορέας θα παραστεί με εθελοντές, εθελόντριες και νοσηλεύτριες, και στην Ανάσταση και σε όλο το μέτωπο της γιορτής.

Γ.Σ.