Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 17:09

ΣΠΟΚ “Ευκλής”: Παρουσιάζεται το βιβλίο “Δενθαλιάτις – Μεγ. Αναστάσοβα – Νέδουσα”

Γράφτηκε από την
ΣΠΟΚ “Ευκλής”: Παρουσιάζεται το βιβλίο “Δενθαλιάτις – Μεγ. Αναστάσοβα – Νέδουσα”

 

Την παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Παν. Αθανασόπουλου «Δενθαλιάτις – Μεγ. Αναστάσοβα – Νέδουσα: τρία ονόματα, ένας τόπος» διοργανώνει ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' την Τετάρτη 10 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εφημερίδας “Ελευθερία” (Γεωργούλη 26 – Καλαμάτα) στις 8 μ.μ.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο: ο Γιώργος Ανδρειωμένος καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Σοφία Καπετανάκη μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Ιωάννης Σόλαρης δρ. Ιστορίας του Πολιτισμού και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Εργου Φιλολόγων ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.

Ο Μάριος Αθανασόπουλος γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1973. Κατάγεται από τα χωριά του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα από τη Νέδουσα και την Αλαγονία. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τους ιστορικούς της Αλωσης. Επειτα από επιτυχείς εξετάσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκε στη Μεσσηνία ως φιλόλογος, υπηρετώντας σε διάφορα σχολεία, ενώ την περίοδο 2015 - 2017 διετέλεσε διευθυντής στο Λύκειο Πύλου. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019 διδάσκει στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως Ε.ΔΙ.Π. Εχει λάβει μέρος με εισηγήσεις του σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια, ενώ άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο. Είναι νυμφευμένος με τη θεολόγο - ιστορικό Ιωάννα Σοφιανοπούλου, με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη, την Ευγενία - Αμαλία.


NEWSLETTER