Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 16:27

Μουσικοχορευτική παράσταση του “Ξενία” στο Κάστρο

Γράφτηκε από την

 

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου θα γίνει στο Κάστρο της Καλαμάτας η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Συλλόγου Αθλητικού και Κοινωνικού Χορού Καλαμάτας “Ξενία”, τα έσοδα της οποίας προορίζονται για τη στήριξη της Περιφερειακής Ενωσης Τυφλών Νότιας Πελοποννήσου.

Οπως ταναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και έχει δύο μέρη. Στο πρώτο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα παρουσιαστούν Ballroom και Latin χοροί, ενώ το δεύτερο μέρος θα είναι αφιερωμένο σε χορούς και έθιμα της Αποκριάς διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν χοροί από την Πάρο, τη Νάξο, την Αμοργό, την Κρήτη, τη Φλώρινα και τον Εβρο. Τους χορευτές θα συνοδεύουν οι μουσικοί Νίκος Παπαηλιού (κλαρίνο), Παύλος Μπατσικούρας (βιολί), Κυριάκος Μαρκόγιαννης (λαούτο), Χρήστος Λαδάς (σαντούρι), Γιώργος Κλάδης (κρουστά), Μάνος Μετζάκης (λύρα), Λευτέρης Μαρινάκης (λαούτο) και Βαγγέλης Κώτσου (τραγούδι). Την περιοχή της Φλώρινας θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Δημήτρης Χαρλέπας (τρομπέτα), Athina Hamyszczak (τρομπέτα), Αθανάσιος Αντωνόπουλος (βαρύτονο), Λυμπέρης Κάραλης (βαρύτονο), Ιωάννης Μανωλακάκης (σαξόφωνο).