Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 10:29

«Διεθνείς Μουσικές Ημέρες» και φέτος στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
«Διεθνείς Μουσικές Ημέρες» και φέτος στην Καλαμάτα (βίντεο)

Το 3ο Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες” Καλαμάτας διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση “Φάρις” του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο από αύριο 3 Ιουλίου ως τις 18 του μήνα.

Πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, masterclass και μουσικολογικών διαλέξεων που στόχο έχει να μετατρέψει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε πόλο έλξης μουσικής και πολιτισμού. Το συναρπαστικό καλαματιανό μουσικό καλοκαίρι θα κλείσει στα τέλη Αυγούστου (24 με 31 Αυγούστου) με τη νέα συνεργασία και τις συναυλίες με την Ελληνοαυστριακή μουσική ακαδημία εγχόρδων “Strings in motion” του καθηγητή Χρήστου Κανέττη. Η βιολοντσελίστρια Indira Rahmatulla είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια των “Διεθνών Μουσικών Ημερών”.

Με μια συναυλία της Αυστριακής Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών Οργάνων "Danubia" κάνουν πρεμιέρα αύριο στις 8.30 μ.μ. οι “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας”. Η συναυλία θα δοθεί στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού με ελεύθερη είσοδο, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Andreas Simbeni, την μουσική θα επιμεληθεί ο Otto M. Schwarz και τα κείμενα η Elisabeth Simbeni.

 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της “Φάρις” Γιάννης Δούζης  παρατήρησε ότι είναι ένας καταξιωμένος θεσμός, που τον στηρίζουν τα ιδρύματα “Καρέλια” και “Σταύρος Νιάρχος”. Παρατήρησε ότι “αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται από το Ωδείο και τον κ. Γυφτάκη” κι ενημέρωσε πως προβλέπονται 17 συναυλίες, διεθνή masterclass και συμμετοχή 130 σπουδαστών από πολλά μέρη του κόσμου.

Ο διευθυντής του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης επεσήμανε ότι “το φεστιβάλ έχει αποκτήσει μια δυναμική τέτοια που το καθιστά σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ελλάδα”. Παρατήρησε πως “έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πολλούς σπουδαίους μουσικούς από όλο τον κόσμο, το Μεξικό, την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία Πορτογαλία, την Τουρκία και την Ελλάδα”.

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας είναι: Τετάρτη 3 Ιουλίου, Danubia Symphonic Winds, Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες. Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, 20:30. Είσοδος ελεύθερη. Παιδική συναυλία με παρουσίαση όλων των πνευστών οργάνων. Η 1η συναυλία της αυστριακής Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών Οργάνων Danubia. Σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού και υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.

Πέμπτη 4 Ιουλίου, Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα. Studio Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, 21:00 |Εισιτήριο 7 & 5 ευρώ. Ενα μουσικό παραμύθι για παιδιά. ARTéfacts ensemble, μουσική Στάθη Γυφτάκη.

Παρασκευή 5 Ιουλίου, Danubia Symphonic Winds in concert, Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, 21:00. Είσοδος ελεύθερη. Η 2η συναυλία της αυστριακής Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών Οργάνων Danubia. Σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού και υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας. Διευθυντής Ορχήστρας – Andreas Simbeni, σόλο βιολοντσέλο – Χριστίνα Μπαζίλη.

Σάββατο 6 Ιουλίου, Arias & Lieder, Αίθουσα συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, 12:00. Είσοδος ελεύθερη. Matinée των συμμετεχόντων του masterclass Λυρικού Τραγουδιού και Σκηνικής Παρουσίας με τους Αρη Χριστοφέλλη και Παναγιώτη Αδάμ. Συνοδεία πιάνου: Γιάννης Αερινιώτης.

 {yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=S3oUaP7Q4ps}

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.kalamatamusicdays.com.


NEWSLETTER