Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 08:26

Καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Ποικίλες εκδηλώσεις και δρώμενα συνθέτουν το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Μεσσήνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου με σύνθημα «Μένω… Κάνω διακοπές…» για το μήνα Ιούλιο έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο: 9 μ.μ. Επίδειξη ολυμπιακού αθλήματος Τάεκβοντο, από την Ενωση Τάες Κβον Ντο Πελοποννήσου, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

Αύριο Κυριακή: 9 μ.μ. Ετήσια χορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης, στο αμφιθέατρο του Πάρκου.

Τετάρτη 10 Ιουλίου: 9 μ.μ. Ετήσια παράσταση παραδοσιακών χορών «Καλώς Ανταμωθήκαμε» από τα Τμήματα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Μεσσήνης (Χορευτικός Ομιλος), στο αμφιθέατρο του Πάρκου.

Σάββατο 13 Ιουλίου: 9 μ.μ. Μουσική εκδήλωση του Ωδείου Ματούλας Φίλου, στο αμφιθέατρο του Πάρκου Μεσσήνης. Την ίδια ημέρα και ώρα θα γίνει και το παραδοσιακό πανηγύρι στο Μαγγανιακό της Δ.Ε. Ανδρούσας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαγγανιακιτών και την τοπική κοινότητα.

Κυριακή 14 Ιουλίου: 9 μ.μ. Ετήσια χορευτική παράσταση του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μεσσήνης», στο αμφιθέατρο του Πάρκου. Την ίδια ημέρα και ώρα θα δοθεί παράσταση παραδοσιακών χορών «Αντίλαλοι της Παναγιάς» από τον Σύλλογο Γυναικών Πεταλιδίου, στο προαύλιο του τοπικού Γυμνασίου – Λυκείου.

Τετάρτη 17 Ιουλίου: 9.30 μ.μ. Προβολή ταινίας «Τα παράπονα στο δήμαρχο» στο πλαίσιο του 5ου Open Air Film Festival, στον πεζόδρομο Φ. Σάρα και Κορκονικήτα στη Μεσσήνη, από την ΚΟΙΝΣΕΠ Ρέκτης, με τη στήριξη του Δήμου Μεσσήνης.

Παρασκευή 19 Ιουλίου: 9 μ.μ. Παραδοσιακό πανηγύρι στον Προφήτη Ηλία Καστανίων της Δ.Ε. Πεταλιδίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασταναίων – Πολυσταραίων και την τοπική κοινότητα.

Σάββατο 20 Ιουλίου: 9 μ.μ. Μουσική βραδιά στη Λευκοχώρα της Δ.Ε. Μεσσήνης, από την τοπική κοινότητα Λευκοχώρας. Την ίδια μέρα και ώρα θα γίνουν και τα εξής πανηγύρια: Στο Πανιπέρι της Δ.Ε. Πεταλιδίου από τον Σύλλογο Γυναικών Πανιπερίου και την τοπική κοινότητα. Στο Μάνεση της Δ.Ε. Αριστομένους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάνεσι και την τοπική κοινότητα. Στην Ανδριανή της Δ.Ε. Αίπειας, από την τοπική κοινότητα Ανδριανής Δ.Ε. Αίπειας. Στην Πελεκανάδα της Δ.Ε. Αριστομένους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πελεκανάδας και την τοπική κοινότητα.

Κυριακή 21 Ιουλίου: 9 μ.μ. Μουσική βραδιά από τους Τροβαδούρους Μεσσήνης, στο αμφιθέατρο του Πάρκου.

Τετάρτη 24 Ιουλίου: 9.30 μ.μ. Προβολή ταινίας «Mama mia», στη Μπούκα Μεσσήνης από ΚΟΙΝΣΕΠ Ρέκτης με τη στήριξη του Δήμου Μεσσήνης, στο πλαίσιο του 5ου Open Air Film Festival.

Παρασκευή 26 Ιουλίου: 9 μ.μ. Μουσική Βραδιά στο Κλήμα της Δ.Ε. Τρικόρφου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλιματαίων και την τοπική κοινότητα.

Σάββατο 27 Ιουλίου: 10 π.μ. Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος και θρησκευτικό πανηγύρι στην Παραλία Βελίκας από την τοπική κοινότητα. Την ίδια ημέρα στις 6.30 μ.μ., αγώνας δρόμου «Δαϊκλής 2019». Συμπράττουν: Δήμος Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνεση, ΣΔΥ Μεσσηνίας και η τοπική κοινότητα Μάνεση.

Κυριακή 28 Ιουλίου: 9 μ.μ. Μουσική βραδιά στο Αγνάντι, από την τοπική κοινότητα Λυκκίσσης της Δ.Ε. Πεταλιδίου.

Δευτέρα 29 Ιουλίου: 9 μ.μ. 6ο Αντάμωμα Φιλαρμονικών στο αμφιθέατρο Πάρκου Μεσσήνης. Συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική Τρίπολης, Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Τετάρτη 31 Ιουλίου: 9.30 μ.μ. Προβολή ταινίας «Ολοι οι καλοί χωράνε», στο CinePark της Μεσσήνης, από ΚΟΙΝΣΕΠ Ρέκτης, στο πλαίσιο του 5ου Open Air Film Festival.

* Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω εκδηλώσεις μπορεί να ακυρωθούν ή να αναβληθούν για λόγους ανωτέρας βίας (καιρικών συνθηκών, κλπ.) ή με ευθύνη των διοργανωτών τους.