Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 16:05

Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» στο Κάστρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» στο Κάστρο Καλαμάτας

Την εμβληματική κωμωδία του Μποστ «Μαρία Πενταγιώτισσα» με το Χρήστο Χατζηπαναγιώτη παρουσιάζει σε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων η “5η Εποχή” σε πανελλαδική περιοδεία το καλοκαίρι του 2019 και στο Κάστρο Καλαμάτας την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.

Ενα από πιο αστεία, σχεδόν σπαρταριστά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, γραμμένο στον προσφιλή του 15σύλαβο. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά. Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, κατά κόσμον Μαρία Δασκαλοπούλου, ήταν γνωστή στο χωριό της - Πενταγιοί Φωκίδας - για τις ερωτικές της περιπέτειες. Εραστές και αγαπητικοί δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ η ίδια θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις πρώτες φεμινίστριες στην Ελλάδα. Με όχημα την ιστορία της θρυλικής Μαρίας του τόπου μας ο Μποστ και πάντα «σε ζωντανή σύνδεση» σαρκάζει τους θεσμούς και αμφιβάλλει για τη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Οι συντελεστές είναι οι: δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης, σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης, κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα, μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος, φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος. Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Αργύρης Αγγέλου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Δανάη Μπάρκα, Γιώργος Δεπάστας, Αχιλλέας Σκεύης, Απόστολος Καμιτσάκης.

Εισιτήρια υπάρχουν στο viva.


NEWSLETTER