Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 21:13

Βραβεύτηκε η “Αυτοσχέδια Σκηνή” στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βραβεύτηκε η “Αυτοσχέδια Σκηνή” στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

Βραβείο καλύτερης παράστασης και βραβείο β’ γυναικείου ρόλου απέσπασε η “Αυτοσχέδια Σκηνή”, στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας.

Συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα “Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας” που προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας, με την παράσταση “Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα” του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, διαγωνίστηκε με τις 12 ομάδες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και βραβείο β’ γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της Αδέλα που ερμήνευσε η ερασιτέχνης ηθοποιός Σοφία Δαμήλου.

Η ομάδα ήταν υποψήφια για δύο ακόμα βραβεία, σκηνοθεσίας και φωτισμού. Η κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από τον Γιώργο Κεντρωτή - καθηγητή Ιονίου Πανεπιστημίου, την Μαίρη Ιγγλέση - ηθοποιό, τον Κώστα Λαό - σκηνοθέτη, την Αιμιλία Παπαδάκου - ηθοποιό και εκπαιδευτικό, και τον Τζανέτο Κομηνέα - σκηνοθέτη, τόνισε πως η παράσταση μας έδειξε το δράμα των γυναικών των χωριών της Ισπανίας, όπως θέλει ο συγγραφέας, αλλά και των γυναικών που δέχονται πάνω τους κάθε είδους φασισμό και καταπίεση. Ο φωτισμός και η χρήση των σκηνικών αντικειμένων για τη δημιουργία μουσικής - ήχων τόνιζαν τη μοναξιά, την απόγνωση και την τυραννία όλων των γυναικών του έργου.


Για την Σοφία Δαμήλου ως Αδέλα, η επιτροπή σημείωσε πως είχε πλήρη συμμετοχή όλων των εκφραστικών της μέσων, ενώ κατάφερε να κάνει τέλεια χρήση του ηχείου της, κερδίζοντας με ομόφωνη απόφαση το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου. 
Για τη σκηνοθέτη Μαρία Σκαφιδά, η επιτροπή τόνισε πως κατάφερε να κάνει μια δυνατή παράσταση μέσα στη λιτότητά της, διεκδικώντας έτσι το αντίστοιχο βραβείο, ενώ η δουλειά της έλαβε βραβείο καλύτερης παράστασης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER