Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 17:46

Φιλιατρά: Το “Heavy By The Trees Festival” και φέτος στο Πάρκο Βλαχέρνας

Γράφτηκε από την

 

Το “Heavy By The Trees Festival” το καθιερωμένο πλέον ροκ φεστιβάλ της πόλης των Φιλιατρών Μεσσηνίας, επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά στο Πάρκο Βλαχέρνας στις 5 Αυγούστου.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2016 από την ιδέα των One Night Band, του Φιλιατρινού συγκροτήματος που το οραματίστηκε και το συνδιοργανώνει όλα τα χρόνια, βασιζόταν σε μια απλή σκέψη. Η ροκ κουλτούρα και οι υπέροχες μουσικές που βρίσκονται υπό το τεράστιο φάσμα της, θα πρέπει να έχουν μια ντόπια στέγη για την ζωντανή απόδοσή τους. Μια στέγη, που θα λειτουργεί, κάθε χρόνο, ως φάρος για να βρίσκουν λιμάνι και τα συγκροτήματα της περιοχής για να ξεδιπλώνουν την αγάπη τους για την μουσική, αλλά και το ταλέντο τους.

Οι συμμετέχοντες θα είναι οι εξής:

- Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, πριν δυο χρόνια ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Λαθραναγνώστης" (στον οποίο είχε τη χαρά να συμμετέχουν οι ΧατζηΦραγκέτα και να κάνει την παραγωγή ο George Gaudy) ενώ τώρα ετοιμάζει νέο υλικό. Παίζει ελληνόφωνο ποπ ροκ με φολκ στοιχεία και οι στίχοι του είναι αυτοσαρκαστικοί/ειρωνικοί. Είχε διακριθεί, σαν νέος τραγουδοποιός, στην πρώτη "Ταράτσα" του Φοίβου Δεληβοριά ενώ έχει βρεθεί σε μεγάλες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ με ονόματα όπως: Παύλος Παυλίδης, Υπόγεια Ρεύματα, Ματούλα Ζαμάνη, Σπύρος Γραμμένος κ.α. Μαζί του θα είναι οι:

Γιώργος Μάλλιαρης, Κώτσος Ελευθερίου, Βασίλης Λέτσιος.

- Οι SeeUsoon είναι μια νεοσύστατη μπάντα από την Πάτρα. Τα μέλη της μπάντας όπως υποδηλώνει και το όνομα, χωρίζονται και βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μιας και οι υποχρεώσεις τους, τους αναγκάζουν να διασκορπίζονται στο εξωτερικό. Αυτό το καλοκαίρι ξαναβρέθηκαν και μαζεύουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δημοσιεύσουν τα δύο ολοκαίνουργια singles τους.

- Ο Yiorgos Gekas & The Sunshine Drivers είναι μία ανάλαφρη λουλουδοροκενρόλ παρέα, που της αρέσει πολύ να παίζει με τα ηχοχρώματα του rock n' roll, του surf και του ελαφρού garage. Δημιουργούν τις δικές τους εκτελέσεις, αγαπούν τον Elvis, τον Βαμβακάρη, τον Morrison, το cult, τα ηλιόλουστα απογεύματα του καλοκαιριού, τα κοκτέιλ. Θα έρθουν από την τη Ναύπακτο στο “Heavy By The Trees IV” και αυτό είναι το πρώτο φεστιβάλ που παίρνουν μέρος!

- Oι Griffin’s δημιουργήθηκαν πριν λίγους μήνες στην Πύλο. Η αφορμή στην δημιουργία τους είναι η ποπ ροκ επιρροή, και η αγάπη για την μουσική. Αποτελείται από 4 μέλη: Θοδωρής Νικολόπουλος, Στέλιος Τσαγκλής, Σωτήρης Πόπορης, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

- Gily gily villagers: “Το συγκρότημα μας δημιουργήθηκε το 2018 στους Γαργαλιάνους. Είμαστε μια παρέα με τελείως διαφορετικά μουσικά ενδιαφέροντα αλλά με αγάπη για τη μουσική! Με αυτό το κοινό στοιχείο ως γνώμονα, δημιουργήθηκε ένα μουσικό σχήμα με σκοπό να ασχοληθούμε με κάτι δημιουργικό στον ελεύθερο χρόνο μας αλλά και να μπορούμε, κάποια στιγμή, να παίξουμε μουσική για τους φίλους μας! Οι επιρροές μας είναι κυρίως από τον έντεχνο χώρο καθώς και από την Ελληνική ροκ σκηνή αλλά τα ακούσματά μας εκτείνονται μέχρι το χέβι μέταλ”. Είναι οι: Jason Depergolas, Σωτήρης Αλεξόπουλος, Παρασκευάς Γεωργακλής, Αντώνης Χωραΐτης.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, θα διατίθεται όμως κουτί ενίσχυσης για τα έξοδα των συγκροτημάτων. Η πρόσβαση θα γίνεται από τη βόρεια είσοδο της πόλης των Φιλιατρών (εθνική οδός Κυπαρισσίας - Πύλου, στην προέκτασή της ως Εθνικής Αντιστάσεως, στροφή αριστερά επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, απέναντι από το σχολικό συγκρότημα).