Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 08:29

Γνωστοί Ελληνες μουσικοί στο 11ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Το 11ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας πραγματοποιείται από αύριο Παρασκευή 26 μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουλίου, στο χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ Παμίσου στον Αρι, δίπλα στο φράγμα, φιλοδοξώντας να αποτελέσει το γεγονός του καλοκαιριού σε όλη την Πελοπόννησο.

“Είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Πελοποννήσου”, επεσήμανε, χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Φιλάρετος Βούρκος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. Και παρατήρησε πως αλλάζει ύφος και φιλοξενείται σ’ ένα ειδυλλιακό χώρο, δίπλα στο φράγμα Παμίσου.

Στις φετινές εκδηλώσεις μετέχουν γνωστοί Ελληνες μουσικοί, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Παύλος Παυλίδης και ο Πέτρος Μάλαμας, καθώς και τοπικά συγκροτήματα.

Η Φωτεινή Αράπη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ανέφερε ότι γίνεται 15 λεπτά έξω από την Καλαμάτα κι ενημέρωσε πως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας θα βάλει έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των θεατών. Πληροφόρησε, επίσης, ότι υπάρχει και χώρος για σκηνή για κάμπινγκ, επισημαίνοντας πως “γίνεται πιο φεστιβαλικό. Προσπαθούμε να το μεγαλώσουμε,  να το κάνουμε το γεγονός του καλοκαιριού”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, μέσα στα τελευταία 10 χρόνια, το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει καταφέρει να λειτουργεί ως πυρήνας δημιουργίας, τέχνης, αλληλεγγύης και εθελοντισμού.  Είναι μία διεθνής διοργάνωση από εθελοντές και φορείς της πόλης. Φιλοσοφία του η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των νέων και η προσφορά σε αυτούς χώρων, στους οποίους μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Επιπλέον, το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει λάβει το Ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας EFFE 2019-2020 για αξιόλογα φεστιβάλ τέχνης στην Ευρώπη. Το σήμα αυτό απονέμεται σε φεστιβάλ που είναι ενσωματωμένα στην ευρωπαϊκή καλλιτεχνική, πολιτιστική και κοινωνική πραγματικότητα.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει πάρα πολλές παράλληλες δραστηριότητες, που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση πολιτισμικής παράδοσης του νομού μας. Ετσι, θα παρουσιαστούν συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, προβολές ταινιών μικρού μήκους, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, διάφορα εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις.

 

Το πρόγραμμα συναυλιών του φετινού Φεστιβάλ είναι:

 

Παρασκευή 26/7

Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, The Karamazov project, Epoxes, View of the blood moon.

 

Σάββατο 27/7

Σωκράτης Μάλαμας, Social Waste, Πέτρος Μάλαμας.

 

Κυριακή 28/7

Villagers of Ioannina City, Nightstalker, MrBooze, Cockblockers, Suspension Point, Black Hole Spin.

 

Οι παράλληλες δράσεις του 11ου Φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

Εκθεση ζωγραφικής, έκθεση φωτογραφίας, πίστα αναρρίχησης, γκράφιτι, μπαζάρ χειροτεχνών, προβολές, περιβαλλοντικές δράσεις.

Καθώς και εργαστήρια όπως:

Παρκούρ, Pole Dancing, Aerials, Street-Style Dancing, Capoeira, Tai-chi, 3 εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών, εργαστήρια για παιδιά.

 

Συμμετέχουν ή και συνδιοργανώνουν: Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ Καλαμάτας, Bottles2Boats, Fridays for Future, Παιδικά Χωριά SOS - Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας, Κέντρο Νέων Καλαμάτας, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Just Dance, Μάρτζη Ζαβιτσάνου, Δημήτρης Καούρης.

Το Φεστιβάλ Δρόμου διοργανώνεται από τον οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κ.Α.ΝΕ. (Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων) και τις “Novel Vox” και “Mojolive”.

 

Πληροφορίες: info@streetfestival.gr.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 5 το απόγευμα και η έναρξη έχει οριστεί στις 6 το απόγευμα.

Τιμές εισιτηρίων:
Νεανικό (ως 22 ετών)/ανέργων: 10 ευρώ (ημέρας) - 25 ευρώ (τριημέρου). Προπώληση: 13 ευρώ (ημέρας) - 30 ευρώ (τριημέρου).  Ταμείο: 15 ευρώ (ημέρας) - 35 ευρώ (τριημέρου). Παιδιά έως 10 ετών και ΑΜΕΑ: Δωρεάν.
Προπώληση εισιτηρίων στην Καλαμάτα στα: Βιβλιοπωλείο Κονταργύρης, Γκαζόζα, Tricky, Μάμρα, Πολυχώρος ΑΣΟ Παμίσου και ηλεκτρονικά στο viva.gr.