Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 18:42

Υψηλού επιπέδου πιάτα με βάση το σύκο στον διαγωνισμό μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής παρουσία Μαμαλάκη (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Με 28 πιάτα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν υψηλού επιπέδου, πρωτότυπα και δύσκολα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο “Elite City Resort” ο διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το σύκο και με προσκεκλημένο και τιμώμενο πρόσωπο τον γνωστό σεφ Ηλία Μαμαλάκη.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο κ. Μαμαλάκης και η ομάδα μαγείρων του “Elite City Resort” υπό τον σεφ Δημήτρη Καρρά.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε, μαζί με δώρο σκεύη και εξαρτήματα κουζίνας από την εταιρεία NAVA, αξίας 400 ευρώ, η Βασιλική Πουλέα. Είχε φτιάξει ψητό χοιρινό ρολό με πατάτες. Το χοιρινό ήταν γεμιστό με σύκο. Οπως ανέφερε ο Ηλίας Μαμαλάκης, ήταν “από τα πιο ωραία φαγητά που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου!”. Πρόσθεσε ότι ήταν “πιάτο που μπορούσε να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο για το άψογο δέσιμο της γεύσης του ψητού με τη γλυκύτητα του σύκου”.

Το δεύτερο βραβείο, μαζί με δώρο ένα tablet, προσφορά του βιβλιοπωλείου “Βιβλιόπολις - Δήμητρα Δημοπούλου” από την Καλαμάτα, κέρδισε η Ευσταθία Χαραλαμποπούλου-Καρούτζου, η οποία είχε φτιάξει τρουφάκια με σύκο και χαρούπι.

Το τρίτο βραβείο, μαζί με δώρο μια κουζινομηχανή, προσφορά του Κώστα Βασιλειάδη υπεύθυνου της ομώνυμης ταβέρνας στον Μπουρνιά, κέρδισε η Μαρία Γιαννακοπούλου. Είχε παρασκευάσει μια τάρτα σύκου, ένα “εναλλακτικό τσιζκέικ” με συκόκρεμα, τυρί και σάλτσα όπως ανέφερε ο Ηλίας Μαμαλάκης

Παράλληλα απονεμήθηκε βραβείο και στο πιο ξεχωριστό πιάτο, κατά την κρίση της επιτροπής, σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, που συνοδεύτηκε με δώρο ένα κουζινάκι, προσφορά του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου, διοργανωτή του διαγωνισμού. Νικητής σε αυτή την κατηγορία ήταν ο Κώστας Τσορώνης που είχε φτιάξει κρύα σούπα με τομάτα, παντζάρι και σύκο, μια συνταγή βασισμένη στην ισπανική σούπα “Σαλμορέχο”.

Ο διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με βάση το σύκο εντάσσεται στο πλαίσιο των Μεσσηνιακών Ημερών Σύκου, οι οποίες θα συνεχιστούν με το Street Food Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολύλοφο στις 3 Αυγούστου και θα κορυφωθούν στις 18 Αυγούστου με τη 18η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο.