Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 19:27

Μοναδικές φωτογραφίες από το φακό του Ανδρέα Γκόνη στο Μάραθο

Γράφτηκε από τον

Εβδομήντα μοναδικές φωτογραφίες από το φακό του Ανδρέα Γκόνη, περιμένουν να μας ταξιδέψουν στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και όχι μόνο, οι οποίες φιλοξενούνται στην Έκθεση Φωτογραφίας που για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης και όσοι βρέθηκαν εκεί, αλλά και όσοι την επισκεφθούν καθώς θα είναι ανοικτή καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές της περιοχής και να ανακαλύψουν πολλές πτυχές της. Φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη στιγμή και αιχμαλωτίζοντας το χρόνο και ταξιδεύοντας σε πολλές περιπτώσεις πίσω σε αυτόν. Όλα αυτά αποτυπωμένα από ένα φωτογράφο καλλιτέχνη που προσεγγίζει τα θέματα του με αγάπη και καλλιτεχνική άποψη, ενός ανθρώπου που ταξιδεύει, περπατά, περνά ώρες μέχρι να βρει την εικόνα που θα αποτυπώσει τη στιγμή και θα αναδείξει το όλο. Που με ευαισθησία προσεγγίζει το καθετί, που επιδιώκει το σπάνιο, το όμορφο, το μοναδικό, το ιστορικό, αυτό που θα ταξιδέψει το νου, αλλά θα σε ταξιδέψει στην ιστορία, στην λαογραφία, στις παραδόσεις, στον πολιτισμό και στην καθημερινότητα αυτού του τόπου.

Έτσι κανείς μπορεί να μαγευτεί από τις φωτογραφίες τραβηγμένες από την Αγία Θεοδώρα, το Σιδηρόκαστρο, τη Νέδα, το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τη Μάλη, την Περιστεριά μέχρι τη Αρχαία Μεσσήνη, τη Μεθώνη, τα ανάκτορα του Νέστορα, το Μανιάκι και πολλά άλλα μέρη.

Στα εγκαίνια ο ίδιος ο φωτογράφος Ανδρέας Γκόνης μιλώντας για την έκθεση του αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο τόνισε: «Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα τους να δώσω κάποια θέματα από την ευρύτερη περιοχή μας, να τα εκθέσουμε και να τα γνωρίσει και ο κόσμος. Όλη η Ελλάδα μας είναι ένα απέραντο περιβόλι, αλλά ειδικά η Τριφυλία πιστεύω ότι είναι το κέντρο του περιβολιού. Έχει απέραντες ομορφιές, έχει πολλά ιστορικά μνημεία τα οποία ο κόσμος τα αγνοεί και σκοπός μας είναι να τα δείξουμε στον κόσμο, να μπορέσει να τα επισκεφθεί ή να τα γνωρίσει και μέσα από την φωτογραφία. Σαν ενεργοί πολίτες κάνουμε το αυτονόητο αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας από την μεριά του, να προσφέρουμε στον πολιτισμό και την ιστορία μας, να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Είμαι περισσότερο τις φωτογραφίας και λιγότερο του λογού, σας ευχαριστώ όλους που παραβρεθήκατε, να είστε όλοι καλά».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρίνα Τεριζάκη αφού καλωσόρισε το κοινό στην 3η έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει ο σύλλογος επισήμανε: «Φέτος διεξάγεται η έκθεση με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ θα ήθελα να ευχαριστήσω και το ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" που για τρίτη χρονιά μας υποστηρίζει. Φέτος το θέμα της έκθεσης είναι ο τόπος μας, και για εμάς ο τόπος μας δεν είναι μόνο η φύση μας, δεν είναι μόνο οι μνήμες μας, τα ηλιοβασιλέματά μας, αλλά είναι και η θρησκεία μας, η γαστρονομία μας και έτσι μέσα από περίπου 70 φωτογραφίες του Ανδρέα Γκόνη προσπαθούμε να παρουσιάσουμε την Τριφυλία μας και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και αναδείξουμε τις ομορφιές της και να αναδείξουμε τα μέρη της περιοχής μας και να παρακινήσουμε τους επισκέπτες της περιοχής να επισκεφτούν όλα τα γνωστά και άγνωστα μέρη της Τριφυλίας και να ανακαλύψουν της ομορφιές του τόπους μας και να γευτούν».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο νεοκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης , όπως και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.

Κ.Μπ.