Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 08:09

Με σαπουνόφουσκες πλημμύρισαν την Καρδαμύλη (Φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Με σαπουνόφουσκες πλημμύρισαν την Καρδαμύλη (Φωτογραφίες)

Οι σαπουνόφουσκες έχουν... μαγικές ιδιότητες, πλημμυρίζουν τον κόσμο με χαρά και χαμόγελα και το βράδυ της Δευτέρας, στην «Αυλή της Γιωργίτσας» στην Καρδαμύλη, η χαρά ξεχύθηκε παντού!

Η καλλιτεχνική ομάδα “La Petite Marguerite” χάρισε στα παιδιά και τους γονείς του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας-ΕΕΕΕΚ μια μοναδική εμπειρία, παρασύροντας με τα παιχνίδια και τις αφηγήσεις τους μικρούς και μεγάλους στον παραμυθένιο κόσμο της σαπουνόφουσκας. Ολα τα παιδιά, μαθητές και παλιοί απόφοιτοι του σχολείου, πήραν στο τέλος και πιστοποιητικά σαπουνοφουσκοποιητή!

Η εμπνεύστρια της βραδιάς, υπεύθυνη της «Αυλής της Γιωργίτσας» και φίλη του συλλόγου Βούλα Σπυρέα, μιλώντας στην "Ε" λέει ότι η ιδέα της εκδήλωσης "γεννήθηκε πέρυσι στο μυαλό μου όταν γνώρισα τη Βάσια Τσότσου και τον Καριοφύλλη Γκροζούδη (La Petite Marguerite)" κι έτσι "το συζητήσαμε με την Αθηνά (σ.σ. την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Α. Σπανού), η οποία ενθουσιάστηκε με την ιδέα". Εξάλλου, "λίγες δράσεις γίνονται για τα παιδιά ΑΜΕΑ, λίγες ή καθόλου ευκαιρίες έχουν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους και τη Δευτέρα το καταφέραμε. Η «Αυλή της Γιωργίτσας» πλημμύρισε χαρά, χαμόγελα και μαγεία". Και φυσικά δεν σταματά εκεί, "στόχος μας είναι να κάνουμε κι άλλες δράσεις για τα παιδιά του συλλόγου αλλά και για τα ΑΜΕΑ γενικότερα", λέει η Βούλα Σπυρέα.

Η Αθηνά Σπανού είναι χαρούμενη γιατί ευχαριστήθηκαν όλοι, γονείς, παιδιά και φίλοι, που μπόρεσαν να κάνουν κάτι όμορφο μαζί, σαν οικογένεια. Εξηγεί μάλιστα ότι αγωνία και σκοπός του Συλλόγου Γονέων του ΕΕΕΕΚ είναι οι μαθητές και οι απόφοιτοι, αλλά και οι γονείς τους, να έχουν συχνότερα την ευκαιρία να διασκεδάζουν βγαίνοντας από το σπίτι χωρίς περιορισμούς και το άγχος ότι τα παιδιά τους θα... ενοχλήσουν.

"Φύγαμε από την Καλαμάτα ένα λεωφορείο γεμάτο και όλους μας συγκίνησε το όμορφο αποτέλεσμα και η χαρά που έδωσε σε εμάς και τα παιδιά μας η πρόταση της Βούλας, η οποία είναι φίλη του συλλόγου και μας παραχώρησε το χώρο της", λέει η Α. Σπανού. Ο σύλλογος άλλωστε "έχει ξεκινήσει έναν κύκλο απογευματινών επισκέψεων με τους γονείς και τα παιδιά και η επόμενη δράση μας θα είναι μια μονοήμερη εκδρομή εκτός Μεσσηνίας" προσθέτει, ενώ καταλήγοντας τονίζει ότι "οι περισσότεροι γονείς απομονώνονται στα σπίτια τους, γι' αυτό θέλουμε να βρισκόμαστε και να συζητάμε, να χαιρόμαστε με τα παιδιά μας οικογενειακές στιγμές, εισπράττοντας πολλά χαμόγελα".


NEWSLETTER