Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 18:07

Θετικός ο απολογισμός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία στέφθηκε η νέα προσπάθεια του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και το χωριό του Αρι.

Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, χορό, εργαστήρια και δεκάδες παράλληλες δράσεις προσέφεραν στον κόσμο ένα πλούσιο πρόγραμμα για διασκέδαση, ενεργή κοινωνικοποίηση, αλληλεγγύη και μάθηση. Παράλληλα η κατασκήνωση του Φεστιβάλ φιλοξένησε περίπου 300 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Το φετινό Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας ξεκίνησε την Παρασκευή 26 Ιουλίου και την βραδιά άνοιξαν 3 αξιόλογες μπάντες της πόλης, οι the Karamazov Project, Epoxes και View of the Blood Moon, ενώ ακολούθησαν ο Παύλος Παυλίδης και ο Γιάννης Αγγελάκας, οι οποίοι ενθουσίασαν το κοινό με μια κοινή εμφάνιση – έκπληξη. Το Σάββατο, τη σκυτάλη πήραν ο Πέτρος Μάλαμας, οι Social Waste και ο Σωκράτης Μάλαμας. Την Κυριακή τα λάιβ άνοιξαν οι Suspension Point, Black Hole Spin και Mr Booze από την Καλαμάτα, για να ακολουθήσουν οι εκρηκτικοί NightStalker και οι Villagers of Ioannina City.

Ενισχυμένες και φέτος ήταν οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που αποτελούν το αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών φορέων και ατόμων από την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες και περιλάμβαναν δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, καλλιτεχνικές εκθέσεις, περιβαλλοντικές δράσεις, περίπτερα ενημέρωσης από φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, προβολές, γκράφιτι, τοίχο αναρρίχησης, εργαστήρια παρκούρ, pole dancing, εναέριων πανιών (aerial silks), Tai chi, και επαναχρησιμοποίησης υλικών και έκθεση χειροτεχνών.

Το 11o Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας διοργανώθηκε από τον οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κ.Α.ΝΕ. Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων και τις “Novel Vox” και “Mojolive”.

Τις παράλληλες δράσεις του φετινού ΦΔΚ συνδιοργάνωσαν οι: Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ Καλαμάτας, Bottles2Boats, Fridays for Future, Παιδικά Χωριά SOS – Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας, Κέντρο Νέων Καλαμάτας, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, σχολή χορού Just Dance, Μάρτζη Ζαβιτσάνου, Δημήτρης Καούρης, Nuno Davide, Καίτη Αντώναρου, Σύλλογος Γυναικών Aρι.

Στις δράσεις βοήθησαν πάνω από 60 εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.